ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΑΞΙΜ

Aποσύρθηκε η αστυνομία, ελεύθερη η είσοδος στο πάρκο Γκεζί 

Επετράπη στους διαδηλωτές που επί πέντε μέρες διαδηλώνουν για να μην γίνει εμπορικό κέντρο και να μην κοπούν τα δέντρα , να εισέλθουν στο πάρκο Γκεζί. Και ενώ η αστυνομία αποσύρονταν από την πλατεία Ταξίμ, ξαφνικά η ένταση ανέβηκε. Η αστυνομία επενέβη με δακρυγόνα. Έστω και με στιγμές έντασης που και που, από τις 16.30 η κατάσταση ηρέμησε. Χιλιάδες άτομα είναι συγκεντρωμένα στην πλατεία Ταξίμ. Στο μεταξύ φωτιά ξέσπασε σε κοντέινερ που βρισκόταν στο πάρκο Γκεζί. Αναφέρεται πως υπάρχει κίνδυνος επέκτασης της φωτιάς στα δέντρα του πάρκου.

Αστυνομικοί που βρισκόταν στην λεωφόρο Ιστικλάλ, στην πλατεία Ταξίμ και στο πάρκο Γκεζί, αποσύρθηκαν μέσω της λεωφόρου Ιστικλάλ-Τεπέμπασί και άλλων κατευθύνσεων. Τα οδοφράγματα που είχαν στηθεί στο πάρκο καταργήθηκαν. Χιλιάδες Κωνσταντινουπολίτες συνέρρευσαν στο πάρκο Γκεζί.

Ομάδες που έβλεπαν την ομαδική αποχώρηση των δυνάμεων ασφαλείας, διαμαρτυρήθηκαν εναντίον τους με χειροκροτήματα και συνθήματα.

………………

Μετά την πλήρη αποχώρηση των αστυνομικών, χιλιάδες άτομα γέμισαν την πλατεία Ταξίμ.

Διαδηλωτές που κατέφθασαν μέσω Τεπέμπασί, λεωφόρου Ιστικλάλ, Χαρμπιγιέ, Γκιουμουσουγιού και Σιράσελβιλέρ, συγκεντρώθηκαν μπροστά στο μνημείο της Δημοκρατίας στο Ταξίμ.

Στο μεταξύ καπνοί εντοπίστηκαν να βγαίνουν από το πάρκο Γκεζί. Καίγονται τα κοντέινερ που είχαν στηθεί για τις οικοδομικές εργασίες που θα γινόταν στο πάρκο Γκεζί. Αναφέρεται πως υπάρχει πιθανότητα μετάδοσης της φωτιάς στα δέντρα.

 Εφ. Χουριέτ 1/6/2013