ΚΑΘ΄ΟΔΟΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΓΚΕΖΙ

1 Ιουνίου 16.06 Με ελικόπτερα πέταξαν δακρυγόνα στην πλατεία Ταξίμ

 

Το πλήθος προχωρά προς το πάρκο Γκεζί, προσπαθεί να ξεπεράσει τα οδοφράγματα. Η αστυνομία αποσύρεται, ενώ ελικόπτερα πέταξαν δακρυγόνα στην πλατεία.

Άτομα που συγκεντρώθηκαν στις 15.00 προσπαθούν να κατευθυνθούν προς το πάρκο Γκεζί. Από τους πρώτους στην πλατεία Ταξίμ έφτασαν οι βουλευτές του BDP Σιρρί Σουρεγιά Οντέρ και Σαμπαχάτ Τουντζέλ. Εντάχθηκαν στους πάνω από χίλιους διαδηλωτές μπροστά στο μετρό του Ταξίμ, και τώρα αναγιγνώσκεται δελτίο τύπου. Με το δελτίο τύπου κλήθηκαν οι επικεφαλής της αστυνομίας και της νομαρχίας να παραιτηθούν, ενώ αυτή τη στιγμή ο κόσμος κατευθύνεται προς το πάρκο Γκεζί. Η επιτροπή στο δελτίο ανέφερε πως εφαρμόστηκε στον κόσμο δυσανάλογη αστυνομική βία και ζήτησαν να ανοίξει το πάρκο Γκεζί για τον κόσμο. Οι αστυνομικές ¨Αύρες¨ αποσύρθηκαν. Ο κόσμος προχωρά προς το πάρκο Γκεζί και προσπαθεί να ξεπεράσει τα οδοφράγματα. Η αστυνομία δεν επεμβαίνει. Αστυνομικοί που βρίσκονται στο πάρκο, το εκκενώνουν.

Όταν κατά την ώρα επιβίβασης των αστυνομικών στα λεωφορεία κάποιοι πέταξαν πέτρες, έγινε πάλι χρήση δακρυγόνων. Οι αστυνομικοί αποσύρθηκαν προφυλάσσοντας εαυτούς με τις ασπίδες, ο κόσμος μπήκε στην πλατεία και μετά πάλι έγινε χρήση δακρυγόνων. Αυτή την στιγμή υπάρχει ένταση ταραχή στην πλατεία.

Onedio.com 1/6/2013