ΣΠΡΕΙ ΠΙΠΕΡΙΟΥ ΣΕ ΟΛΟΥΣ !

Σπρέι πιπεριού στην Ροθ και τον Τανρικουλού στο ξενοδοχείο Divan

Roth

Αυτοί οι οποίοι επηρεάστηκαν από την επέμβαση των δυνάμεων ασφαλείας στο πάρκο Γκεζί και κατέφυγαν στα γύρω ξενοδοχεία, βρέθηκαν και εκεί αντιμέτωποι με σπρέι πιπεριού. Η Γερμανίδα πολιτικός Κλώντια Ροθ που κατά την ώρα της επέμβασης ήταν εκεί, επηρεάστηκε από το σπρέι πιπεριού.

Η αστυνομία της Κωνσταντινούπολης σήμερα στις 20.50 επενέβη στο πάρκο Γκεζί. Οι διαδηλωτές επηρεασμένοι από τα σπρέι πιπεριού συγκεντρώθηκαν στις λεωφόρους Ιστικλάλ και Σιράσελβιλέρ. Και εκεί έγινε επέμβαση με ΤΟΜΑ με την χρήση πεπιεσμένου νερού και σπρέι πιπεριού. Μετά από αυτό οι ομάδες σκόρπισαν στα γύρω στενά.

Οι διαδηλωτές όπως έγινε και την πρώτη μέρα κατέφυγαν στα γύρω μαγαζιά και επιχειρήσεις. Ομάδα που βρισκόταν μπροστά και μέσα στο ξενοδοχείο Divan δέχτηκε επέμβαση με σπρέι πιπεριού. Εκείνη την στιγμή η αντιπρόεδρος των Γερμανών Πράσινων Κλώντια Ρωθ που βρισκόταν στο σταυροδρόμι, επηρεάστηκε από τα αέρια. Το ξενοδοχείο άνοιξε τις πόρτες του για τους τραυματίες και για αυτούς που είχαν γίνει άσχημα από τα αέρια. Ιδιαίτερα ο όροφος της εισόδου του ξενοδοχείο γέμισε από τα αέρια. Οι διαδηλωτές κατέφυγαν και στο ισόγειο αλλά και στις αίθουσες συνεδρίου στο υπόγειο. Επηρεασμένοι από τα αέρια πολλά άτομα εκ των οποίων οι περισσότεροι γυναίκες και παιδιά λιποθύμησαν. Σε αναρρωτήρια που στήθηκαν εκεί επενέβησαν εθελοντές γιατροί, ενώ οι τραυματίες μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα σε νοσοκομεία.

…………….

Επηρεασμένη από τα αέρια κατέφυγε στο ξενοδοχείο Divan και η αντιπρόεδρος των Γερμανών Πράσινων Κλώντια Ρωθ που σε δήλωση τη στο γερμανικό ZDF δήλωσε πως ¨Είμαι μάρτυρας αυτών που έγιναν. Ήταν όπως στον πόλεμο. Πετούσαν αέρια αδιακρίτως σε γυναίκες και παιδιά¨

Εφ. Χουριέτ 16/6/2013