ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΕΝΤΟΣ ΔΙΑΔΗΛΩΤΗ

H κ. Σαϊφί –μητέρα του Ετέμ Σαρισουλούκ, μίλησε στην εφημερίδα Sol : ¨Δολοφόνος του γιου μου είναι ο πρωθυπουργός¨

ethem_cenaze_0

Η μητέρα του Ετέμ Σαρισουλούκ μίλησε στην Χατιζέ Ικιντζί της εφημερίδας Sol : ¨Δολοφόνος του γιου μου είναι ο πρωθυπουργός¨

Την μέρα που τον πήραν από ανάμεσα μας στις 1/6, ήταν η μέρα που θα γιόρταζε τα 26 του χρόνια. Η μητέρα του για να μεγαλώσει τα πέντε παιδιά της δεν έμεινε αδρανής σε αυτή την δύσκολη ζωή, Παρά το ότι ήταν μια καλή μαθήτρια, άφησε στα 15 της το σχολείο και άρχισε να δουλεύει στον OSTIM εργάτρια. Ο πατέρας του ο Μουσταφά Σαρισουλούκ ήταν καθηγητής φιλολογίας με επαναστατική παράδοση. Ο Μουσταφά Σαρισουλούκ λόγω των συχνών μπες-βγες στην φυλακή επηρεάστηκε και λόγω σοβαρών ψυχολογικών θεμάτων επέλεξε να αφήσει το καθηγητιλίκι και να ζήσει στο χωριό. Αυτά τα χρόνια ήταν που άρχισε ο ατελείωτος αγώνας της κ. Σαϊφέ. Η κ. Σαϊφέ θέλοντας να σπουδάσει τα 5 παιδιά της σε μεγάλη πόλη, τα πήρε μαζί της πριν από 22 χρόνια και ήρθε στην Άγκυρα. Εργαζόμενη μέρα νύχτα πέτυχε να τα μεγαλώσει. Ήθελε να σπουδάσει και τον Ετέμ. Εκείνος όμως επέλεξε να δουλέψει για να ελαφρύνει τα βάρη της. Ο Ετέμ από τα πρώτα χρόνια της νεότητας του, πάντα ήταν μπροστά από τους συντρόφους του στους αγώνες και ήταν υπερήφανος που ήταν εργάτης. Και μας τον πήραν από ανάμεσα μας την ώρα που ήταν μπροστά με τον τρόπο που του άρμοζε.

Καθημερινά το σπίτι του στην περιοχή Μπατικέντ, όπως λέει η κ. Σαϊφί ¨Γεμίζει από αυτούς που θα ζητήσουν λόγο από τον δολοφόνο του Ετέμ, πλέον έχω χίλιους γιούς¨.

Η κ. Σαϊφί έχει πολλά να πει.

Αρχίσει λέγοντας ¨Δεν υπάρχει στον κόσμο κανείς που να πει μια κακή κουβέντα για τον Ετέμ. Ο πόνος μας ήταν πολύ βαρύς, ο γιός μου ήταν πολύ νέος. Δεν του έβαλα κινά στα χέρια, δεν τον χόρτασα, μου τον πήραν την μέρα των γενεθλίων του, στα 26. Μυρμήγκι δεν πείραζε, μισό ψωμί να είχε το μοιραζόταν με τους φίλους του¨, και συνεχίζει ως εξής :

¨Ο Ετέμ ήταν στους δρόμους για εμάς, για τις μητέρες και για τα αδέρφια τους. Εργάτης ήταν, γνώρισε την φτώχεια και την αδικία, και για αυτό ήταν στους δρόμους. Ο γιός μου ήταν στους δρόμους για να μην τραβάνε φτώχεια οι μανάδες. Υποστηρίζω τον αγώνα του. Δεν μπορούν να μας τρομάξουν εμάς, δεν φοβάμαι ποτέ. Έδωσα μια ζωή, χίλιες ακόμη δίνω. Δεν θα δείξω στον Ταγίπ δάκρυ μου, όπως ο Ετέμ στάθηκε όρθιος, έτσι θα σταθώ και εγώ¨.

Η κ. Σαϊφί ζητά την συντομότερη δυνατή προσαγωγή του δολοφόνου του γιού της στην δικαιοσύνη, λέγοντας όμως πως πραγματικός δολοφόνος δεν είναι μόνο αυτός που τράβηξε το όπλο : ¨Ο πραγματικός δολοφόνος του γιού μου είναι ο πρωθυπουργός Ταγίπ. Αυτός πήρε το παιδί μου. Η ευθύνη για αυτό τον πόνο δεν πληρώνεται. Ούτε σε αυτόν ούτε στον άλλο κόσμο θα μπορέσει να πληρωθεί. Κάτι τέτοιο δεν πληρώνεται μόνο με την απόδοση ευθύνης στον δολοφόνο. Να νοιώσει κι αυτός τον πόνο απώλειας παιδιού, αλλιώς δεν το καταλαβαίνει. Γιατί κρύβουν εκείνο τον αστυνομικό ; Γιατί τον προστατεύουν ; Δεν πρόκειται όμως να το αφήσω έτσι. Δεν πρόκειται να αφήσω τους φονιάδες ήσυχους, και αυτό όχι μόνο για το παιδί μου, αλλά και για τα άλλα παιδιά μας που χάσαμε¨.

Απευθυνόμενη στον ¨Ταγίπ¨ η Σαϊφί λέει : ¨ Ταγίπ αποτραβήξου πια, παραιτήσου. Άσε ήσυχο τον λαό και τα παιδιά. Μη κυνηγάς τα παιδιά μας. Εάν είχε λίγο μυαλό θα ντρεπόταν, εγώ στην θέση του θα ντρεπόμουν, αλλά αυτός δεν ξέρω αν ντρέπεται. Ας βάλει το χέρι στην καρδιά του, αλλά αυτός δεν το βάζει…

Τέλος η μάνα Σαϊφί απευθυνόμενη στους νέους λέει : ¨ Να μην φοβούνται οι νέοι, να διαδηλώσουν, να κραυγάσουν. Να συνεχίσουν να λένε ¨τραβήξου¨ στον Ταγίπ, να ακουστεί η φωνή τους, να μην υποκύψουν¨ .

Haber.sol.org 21/6/2013