ΦΑΚΕΛΩΜΑ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΑΛΩΝ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ !

Η ΜΙΤ φακέλωσε τους επιχειρηματίες του κόμματος CHP

Αποκαλύφθηκε πως πολλά ονόματα του CHP, μεταξύ των οποίων η κόρη και ο γαμπρός του Μπαϊκάλ φακελώθηκαν. Με στόχο τα άτομα αυτά να μην μπαίνουν στις κρατικές δημοπρασίες.

Δεν τελειώνουν τα σκάνδαλα στην ΜΙΤ, η οποία με ¨άκρως απόρρητα¨ πρωτόκολλα φακελώνει από μαθητές νηπιαγωγείου ως όλους τους πολίτες, και τείνει να μεταβληθεί σε μουχαμπεράτ (σχ : συριακή υπηρεσία πληροφοριών). Η Ταράφ απέκτησε πληροφορίες με έγγραφα σχετικά με τα νέα φακελώματα της ΜΙΤ και την ¨προφορική κοινοποίηση πληροφοριών στην πρωθυπουργία¨. Σύμφωνα με τα έγγραφα η ΜΙΤ φακελώνει εταιρίες και άτομα και ενημερώνει σχετικά την πρωθυπουργία. Στα έγγραφα περιλαμβάνονται δεκάδες πληροφορίες από την προσωπική ζωή και τις πολιτικές και θρησκευτικές απόψεις. Η πλέον εντυπωσιακή λεπτομέρεια είναι το φακέλωμα των βουλευτών του CHP, των δημάρχων του, όπως και των στελεχών του που ασχολούνται με το εμπόριο. Εκατοντάδες άτομα όπως η κόρη και ο γαμπρός του πρώην προέδρου του CHP Ντενίζ Μπαϊκάλ, ο δικηγόρος βουλευτής του CHP-Τσόρουμ Τουφάν Κιοσέ, αλλά και οι εμπορικές τους εταιρίες φακελώθηκαν. Στα έγγραφα του φακελώματος παράλληλα με την εμπορική δραστηρίότητα υπάρχουν φράσεις του τύπου ¨CHP , αριστερός, χριστιανός¨. Τα έγγραφα αυτά μεταδόθηκαν στην πρωθυπουργία, ένα μέρος τους γραπτά και ένα μέρος τους προφορικά. Στα έγγραφα σημειώνεται πως η προφορική ενημέρωση έγινε μέσω τηλεφώνου. Ενδιαφέρων είναι και ο στόχος της ετοιμασίας αυτών των εγγράφων και της αποστολής τους στην πρωθυπουργία : Τα εν λόγω φακελωμένα άτομα να μην αναλάβουν καθήκοντα σε δημόσιες υπηρεσίες και να μην μπούνε στις δημοπρασίες.

Ειδική τηλεφωνική γραμμή για το φακέλωμα

…………..

Το πλέον εντυπωσιακό έγγραφο που απέκτησε η Ταράφ από πηγές της πρωθυπουργίας έχει τίτλο ¨Προφορική ενημέρωση¨. Σύμφωνα με το έγγραφοo αυτό η ΜΙΤ και η πρωθυπουργία έχουν ειδική γραμμή για αυτή την δουλειά. Επείγοντα αιτήματα για ενημέρωση σχετικά με διορισμούς ατόμων σε δημόσιες υπηρεσίες ή για συμμετοχή σε κρατικούς διαγωνισμούς, καλύπτονται μέσω αυτής της γραμμής. Η πρωθυπουργία ζητά πληροφορίες από την ΜΙΤ μέσω αυτού του τηλεφώνου. Η δε ΜΙΤ ενημερώνει την πρωθυπουργία με βάση τις πληροφορίες που έχει στα έγγραφα φακελώματος. Πηγές της πρωθυπουργίας ανακοίνωσαν στην Ταράφ πως οι πληροφορίες αυτές χρησιμοποιούνται και για τους διορισμούς και για τους διαγωνισμούς-προκηρύξεις έργων. Στα έγγραφα φακελώματος που ετοίμασε η ΜΙΤ εντύπωση προκαλούν οι πληροφορίες για τα στελέχη του CHP, σχετικά με την εμπορική τους δράση και τις οικογενειακές πληροφορίες.

Σύμφωνα με έγγραφα που κατέχει η Ταράφ, οι αρμόδιοι της ΜΙΤ και της Πρωθυπουργίας ανησυχούν για την προφορική-τηλεφωνική μετάδοση των πληροφοριών. Οι αξιωματούχοι παραπονούνται πως καθώς δεν υπάρχει τηλέφωνο με κρυπτογράφηση, δεν θα μπορεί να διασφαλιστεί ¨η ασφάλεια εγγράφων και πληροφοριών¨. Μάλιστα οι εργαζόμενοι της ΜΙΤ και της Πρωθυπουργίας μήπως αποκαλυφθεί η παράνομη δράση τους, και προειδοποιούν πως ¨κατά την επόμενη περίοδο μπορεί να υπάρξουν επιπλοκές στην ασφάλεια των εγγράφων¨. Επίσης αποκαλύπτεται και ένα αδίκημα. Στα έγγραφα καταγράφεται πως ¨μετά από την θετική ανταπόκριση στην αποστολή απαντήσεων σχετικά με διορισμούς και διαγωνισμούς, η πρωθυπουργία θα ενημερωθεί προφορικά για την ιδεολογία των ατόμων¨. Δηλαδή όλες οι πληροφορίες σχετικά με ¨θρησκεία, κόμμα και ιδεολογία κ.α.¨ θα κοινοποιηθούν προφορικά στην πρωθυπουργία.

Να μερικά από τα έγγραφα-σκάνδαλο με τα φακελώματα της ΜΙΤ που έχει η Ταράφ :

Η κόρη και ο γαμπρός του Μπαϊκάλ

Ένας από αυτούς που φακέλωσε η ΜΙΤ είναι ο γαμπρός του Μπαϊκάλ, ο Χαλίλ Αταμάν. Στο έγγραφο υπάρχουν εκατοντάδες λεπτομέρειες όπως όλες οι πληροφορίες για την εταιρία του, τους συνεταίρους του, τα παιδιά του, το που σπούδασε, και για την γυναίκα του και κόρη του Μπαϊκάλ αναφέρεται το που σπούδασε, το ότι είναι Αμερικανίδα πολίτης κ.α. Στο έγγραφο φακελώματος η πιο σημαντική λεπτομέρεια που αναφέρεται είναι πως η μητέρα του Αταμάν, η Λεϊλά Αταμάν είναι χριστιανή. Σημειώνεται το μέρος επίσης όπου γεννήθηκε και λεπτομέρειες για τους γονείς της.

Ένα άλλο άτομο που έχει φακελωθεί είναι ο δικηγόρος και βουλευτής Τσόρουμ του CHP Τουφάν Κιοσέ και ο συνέταιρος του ο Νιχάτ Μπακάρ. Αναφέρονται λεπτομερειακά όλες του οι εταιρίες. Στο έγγραφο φακελώματος αναφέρεται η εταιρία του ασχολείται με την κτηνοτροφία και ότι έχει αλλοδαπούς συνεταίρους.

………………

Εφ. Ταράφ 12/6/2013