ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΥΝΗΣΙΑ

Ο Ερντογάν ακόμη μιλά για ¨Στρατόπεδο Πυροβολικού¨

 Δηλώσεις του πρωθυπουργού Ερντογάν στην Τυνησία : Θα κατασκευάσουμε το Στρατόπεδο Πυροβολικού με περιβαλλοντική ευαισθησία. Οι διαδηλωτές προκάλεσαν φθορές σε δημοτικά λεωφορεία.

Ο πρωθυπουργός Ερντογάν κατά την τελευταία μέρα της επίσκεψης του στην Αφρική, ευρισκόμενος στην Τυνησία σχολίασε τις διαμαρτυρίες για το πάρκο Γκεζί. Ο πρωθυπουργός απάντησε ως εξής στις σχετικές με το θέμα ερωτήσεις που του έγιναν στην συνέντευξη τύπου :

 

Υποστηρίζετε τις χτεσινές δηλώσεις που έκανε ο εκπρόσωπος σας Μπουλέντ Αρίντς ;

Ο εκπρόσωπος και αντιπρόεδρος μου έκανε το δέον. Αυτά που είπαμε είναι ξεκάθαρα και καθορισμένα. Εμείς δεν κάνουμε πολιτική ούτε υπόγεια, ούτε κοροϊδεύοντας την χώρα.

…………..

Υπήρχε εκεί το στρατόπεδο πυροβολικού, ναι ή όχι ; Μα δεν υποσχεθήκαμε κάτι που δεν υπήρχε εκεί…Επιστρέφουμε ουσιαστικά στο στρατόπεδο πυροβολικού που υπήρχε εκεί παλιά. Κατασκευάζουμε ένα πραγματικά υπέροχο για την αρχιτεκτονική του μνημείο. Όπου και να πάτε στον κόσμο, τέτοιου είδους κτίρια γίνονται στην αρχική τους μορφή και υπερηφανεύονται για αυτά. Γιατί λοιπόν αντιτίθενται που το κάνει η εξουσία του ΑΚΡ ; Είχαμε δείξει με γραφικά το νέο τρελλό σχέδιο σχετικά με την Κωνσταντινούπολη. Και σχετικά με εκείνο δεν αναφέρουν τίποτε. Και τώρα κάνουν αυτά τα πράματα. Με την ίδια περιβαλλοντική ευαισθησία θα λειτουργήσουμε και στο Ταξίμ. Το περιβάλλον είναι ένα σύνολο, δεν είναι μόνο τα δέντρα. Ξηλώνουν την άσφαλτο και τις πέτρες από τους πεζόδρομους και προκαλούνε φθορές. Πρέπει να ερευνηθούν οι φθορές που έγιναν σε δημοτικά λεωφορεία και στις στάσεις τους. Είναι ανάγκη να δούμε ποιοι εισέρχονται μέσα στους καλόπιστους πολίτες μου. Καλώ αυτούς τους πολίτες να διαφυλάξουν τη χώρα και το περιβάλλον.

Ο εκπρόσωπος σας ζήτησε συγγνώμη για την υπερβολική χρήση βίας από αυτούς που την υπέστησαν, εσείς το δέχεστε, έχετε ανοιχτή την πόρτα του διαλόγου με τους διαδηλωτές ;

Αξιότιμοι φίλοι, ο αντιπρόεδρος έκανε τις δέουσες δηλώσεις. Φυσικά εσείς δεν μπορείτε να μας παρακολουθείτε. Εάν επρόκειτο για υπερβολική χρήση δακρυγόνων, εμείς εκφράσαμε την θλίψη μας. Αυτό πρέπει να το επιβεβαιώνουμε. Δεν υπάρχει κανένα μέρος του κόσμου, συμπεριλαμβανομένων και των εξελιγμένων χωρών, που να μην χρησιμοποιούνται δακρυγόνα. Κανένα δικαίωμα δεν μπορεί να διεκδικείται με παράνομο τρόπο. Εάν θα κάνετε συγκέντρωση, τότε τα μέρη είναι καθορισμένα. Θα πάτε εκεί και θα την κάνετε. Αλλά εάν εσείς λέτε πως «θα κάνω συλλαλητήριο όπου θέλω, καίω, καταστρέφω» κ.λ.π. , αυτό δεν είναι επιτρεπτό. Είμαστε ένα κόμμα που πήρε 21 εκ. ψήφους. Αντιμετωπίσαμε ως κόμμα το κλείσιμο. Ακόμη και στα βήματα για το κλείσιμο μας, ποτέ δεν βγάλαμε την βάση των ανθρώπων μας στους δρόμους. Εμείς δώσαμε τον δημοκρατικό μας αγώνα και το δικαστήριο έβγαλε την απόφαση του. Και μας δικαίωσε. Η απόφαση ήταν υπέρ ημών. Δηλώνω κάτι ανοιχτά και ξεκάθαρα. Εμείς είμαστε ενάντιοι στην κυριαρχία της πλειονότητας πάνω στην μειονότητα. Αλλά ποτέ δεν μπορούμε να δεχτούμε την κυριαρχία της μειονότητας πάνω στην πλειονότητα. Πρέπει να γνωρίζουμε πως το καλύτερο που μπορεί να γίνει είναι η διαφύλαξη του νόμου μας. Πρέπει να διαφυλάξουμε την φυσική ομορφιά της Κωνσταντινούπολης.

Haber.sol.org 6/6/2013

Σχ : Ούτε συγγνώμη από τον ίδιο, ούτε κουβέντα για διάλογο…. και το στρατόπεδο πυροβολικού (βλέπε εμπορικό κέντρο) κανονικά όπως προβλέπεται. Αυτό θα πει να παίρνεις το μήνημα !