ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΩΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ

Σήμερα στην Άγκυρα όταν πολυπληθής ομάδα θέλησε ως στήριξη για την διαμαρτυρία για το πάρκο Γκεζί, να βαδίσει προς το κτίριο της πρωθυπουργίας, η αστυνομία επενέβη

Συνεχίστηκαν και στην Άγκυρα σήμερα οι διαμαρτυρίες που γίνονται σε όλη την Τουρκία για τις σχεδιαζόμενες κατασκευές στο πάρκο Γκεζί. Το πλήθος συγκεντρώθηκε στο Γκιουβένπαρκ και φώναξε συνθήματα κατά της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού Ερντογάν.

Στο πλήθος μετείχαν μέλη των κομμάτων CHP, ÖDP, TKP και άλλων αριστερών κομμάτων και οργανώσεων, και εντύπωση προκάλεσε πως δίπλα στις τουρκικές σημαίες ανοίχθηκαν και σημαίες της Συρίας και της Κούβας. Στο μεταξύ έγινε αντιληπτό πως η αστυνομία πήρε αυξημένα μέτρα σχετικά με την πιθανότητα πορείας προς το κτίριο της πρωθυπουργίας που είναι κοντά στο Γκιουβένπάρκ. Το πλήθος μετά από το Γκιουβένπάρκ, κινούμενο προς την κατεύθυνση της λεωφόρου Ατατούρκ, έκλεισε την κυκλοφορία στην πλατεία Κιζιλαγί.

Εντύπωση προκάλεσε ότι στην πλατεία δίπλα στις πολλές αριστερές ομάδες υπήρχαν και εθνικιστές (ουλκουτζού). Οι εθνικιστές ανέμισαν σημαίες του Ανατολικού Τουρκιστάν και των Γκρίζων Λύκων, κραύγασαν για τον Αλλάχ και φώναξαν σύνθημα ¨Οφθαλμός αντί οφθαλμού και οδόντα αντί οδόντος, εκδίκηση-εκδίκηση¨. Μάλιστα κάποιες αριστερές ομάδες φάνηκε να τους στηρίζουν με χειροκροτήματα.

Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΕΠΕΝΕΒΗ

Από την πλατεία Κιζιλαγί που έκλεισε η κυκλοφορία της για δύο ώρες, ένα τμήμα των διαδηλωτών άρχισε να κατευθύνεται προς το αστυνομικό σημείο που υπήρχε καθ΄οδόν για την πρωθυπουργία. Μετά από αυτό η αστυνομία επενέβη με δακρυγόνα στο πλήθος

 Onedio.com  2/6/2013