ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΝΕΚΡΟΣ ΣΕ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΤΑ ΑΔΑΝΑ

Αστυνομικός έγινε μάρτυρας σε διαδήλωση στα Άδανα

 Ο αστυνομικός Μουσταφά Σαρί την ώρα που κυνηγούσε διαδηλωτές κατά την διάρκεια της αστυνομικής επέμβασης σε διαδήλωση για το πάρκο Γκεζί στα Άδανα, έπεσε από ύψος 5 μέτρων από κατασκευαζόμενη γέφυρα πεζών, και τραυματίστηκε βαριά. Παρά τις προσπάθειες που έγιναν στο νοσοκομείο να τον σώσουν, αυτό δεν έγινε δυνατό και έγινε μάρτυρας.

Χτες στα Άδανα οργανώθηκε διαδήλωση στήριξης των διαμαρτυριών για το πάρκο Γκεζί. Ομάδα περίπου 500 ατόμων περνώντας μπροστά από το κτίριο του ΑΚΡ φώναξε το σύνθημα ¨κυβέρνηση παραιτήσου¨. Αστυνομικοί που είχαν πάρει μέτρα ασφαλείας μπροστά από τα γραφεία, ζήτησαν από τους διαδηλωτές να διαλυθούν αλλά εκείνοι επέμεναν. Η ένταση ανέβηκε όταν κάποιοι μέσα από τους διαδηλωτές πέταξαν πέτρες σε αστυνομικά οχήματα.

Μετά από αυτό, από τα αστυνομικά οχήματα ακούστηκε η έκκληση : ¨ Μην παίζετε το παιχνίδι των προβοκατόρων, εμείς σας αγαπάμε. Η διαμαρτυρία σας είναι παράνομη¨. Μετά από προειδοποιήσεις που κράτησαν περίπου 45 λεπτά το αστυνομικό όχημα ΤΟΜΑ επενέβη ρίχνοντας πεπιεσμένο νερό. Ακολούθησε το κυνηγητό ώστε να διαλυθεί η διαδήλωση.

………..

Κατά την διάρκεια του κυνηγητού ο αστυνόμος Μουσταφά Σαρί έπεσε από ανεγειρόμενη κατασκευαζόμενη γέφυρα πεζών. Πέφτοντας από ύψος πέντε μέτρων χτύπησε κάτω, και μετά μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Τσουκούροβας. Εκεί του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, αλλά λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης του μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Γιουρεγίρ. Αλλά παρά τις προσπάθειες που έγιναν, ο αστυνόμος Σαρί δεν έγινε δυνατό να σωθεί και έγινε μάρτυρας.

Εφ. Χουριέτ 6/6/2013