ΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΣΙΡΙΑΛ ΣΥΜΒΑΛΛΟΥΝ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ

ΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΣΙΡΙΑΛ ΣΥΜΒΑΛΛΟΥΝ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ

Αυξήθηκαν οι αναζητήσεις αεροπορικών εισιτηρίων προς την Τουρκία στις Βαλκανικές και Αραβικές χώρες σύμφωνα με τα δεδομένα μιας γνωστής μηχανής αναζήτησης

Τα τουρκικά σίριαλ αυξάνουν το ενδιαφέρον προς την Τουρκία.

Σύμφωνα με τα δεδομένα που έδωσε στη δημοσιότητα μια γνωστή μηχανή αναζήτησης αεροπορικού εισιτηρίου στο διαδίκτυο το ενδιαφέρον τον Αραβικών και Βαλκανικών χωρών προς την Τουρκία αυξάνεται μέρα παρά μέρα.

Σύμφωνα με δεδομένα της εταιρίας οι λαοί των αραβικών και βαλκανικών χωρών οι οποίοι έχουν στενούς δεσμούς με την Τουρκία προτιμούν την Τουρκία για τα τουριστικά τους ταξίδια.

Εκτός από τις καλές οικονομικές και εμπορικές σχέσεις, και ο τομέας τηλεοπτικών σειρών συνέβαλλε πολύ στην αλληλεπίδραση μεταξύ των χωρών.

Το γεγονός ότι τα τουρκικά σίριαλ μερικές φορές στις χώρες αυτές σπάνε ρεκόρ παρακολούθησης ξεπερνώντας στη τηλεθέαση ακόμη και τις Αμερικανικές και Λατινοαμερικανικές παραγωγής φαίνεται να έχει διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην αύξηση της αναζήτησης των εισιτηρίων προς την Τουρκία.

Όταν οι αναζητήσεις εισιτήριων προς Τουρκία που έγιναν το 2012 από τις χώρες όπως Βοσνία Ερζεγοβίνη, Κροατία, Κόσοβο, Μακεδονία και Σερβία συγκρίνονται εκείνες που έγιναν το 2012 και το 2013 παρατηρείται ότι οι αναζητήσεις διπλασιάστηκαν.

Επικρατεί η άποψη ότι χάρη στις τουρκικές σειρές που προβλήθηκαν τον τελευταίο καιρό, οι χώρες αυτές απόκτησαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από πιο κοντά την τουρκική κουλτούρα.

Μεγάλη αύξηση παρατηρείται και στον αριθμό των Άραβων τουριστών που έρχονται τα τελευταία χρόνια στην Τουρκία.

Όταν τα δεδομένα συγκρίνονται με το 2011, παρατηρείται ότι το 2012 και μέχρι σήμερα σημειώθηκε αύξηση κατά 100% στις αναζητήσεις αεροπορικού εισιτηρίου προς Τουρκία από τις χώρες όπως Κουβέιτ, Κατάρ, Ιορδανία, Υεμένη και Λίβανο. Ενώ οι αναζητήσεις από το Μπαχρέιν και τη Σαουδική Αραβία αυξήθηκαν κατά 200%.

Από την άλλη είναι γνωστό ότι οι τουρίστες που έρχονται στην Τουρκία κυρίως από τις αραβικές χώρες θέλουν να επισκεφτούν τις περιοχές και τους χώρους όπου γίνονται τα γυρίσματα των γνωστών τουρκικών σειρών.

TRT 3/5/2013

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone