Η ¨ΑΛΛΗ¨ ΑΠΟΨΗ….

Oι ΤΕΔ  άσκηση έκαναν, οι Έλληνες νόμισαν πως επρόκειτο για αλήθεια

Οι αλλεπάλληλες απογειώσεις των τουρκικών F-16 στην άσκηση Ντνίζκουρντού που διεξάγεται στο Αιγαίο, αύξησαν το επίπεδο συναγερμού της Ελλάδας.

Η Ελλάδα παρενόχλησε την πλέον πλήρη και γνωστή άσκηση των Τ.Ε.Δ. την Ντενίζκουρντού. Το περιστατικό της άσκησης που διεξάγεται στο Αιγαίο και στην Μεσόγειο και έχει την στήριξη της Πολεμικής Αεροπορίας, συνέβη στις 23 Μαΐου σε διεθνή εναέριο χώρο στα ΝΔ της Ρόδου.

Παρενόχληση 1.5 λεπτού

Τα τουρκικά 2XF-16 που εκτελούσαν καθήκοντα στα πλαίσια της άσκησης, παρενοχλήθηκαν από 2XM-2000 που απογειώθηκαν από την Τανάγρα, και τα οποία για διάστημα 1 λεπτού και 30 δευτερολέπτων τα κλείδωσαν στο ραντάρ τους. Χάρη στην ψύχραιμη στάση των Τούρκων πιλότων η άσκηση δεν τράπηκε σε πραγματικότητα και η κρίση ξεπεράστηκε. Το Γενικό Επιτελείο ενημέρωσε σχετικά το υπουργείο Εξωτερικών.

Ο γείτονας πάντα φοβάται

Και στα περασμένα χρόνια όταν οι ΤΕΔ έκαναν ασκήσεις στην περιοχή, η Ελλάδα αύξανε το επίπεδο συναγερμού. Το 2007 κατά την διάρκεια της άσκησης Ντενιζκουρντού, F-16 που πετούσαν σε διεθνή εναέριο χώρο στο Αιγαίο παρεμποδίστηκαν δύο φορές από ελληνικά αεροπλάνα. Το 2010 όταν 18 F-16 της 6ης Αεροπορικής Βάσης στην Μπαντίρμα, σύμφωνα με το σενάριο της άσκησης πετώντας πάνω από διεθνή ύδατα επιτέθηκαν σε υποτιθέμενα εχθρικά πλοία, παρεμποδίστηκαν από ελληνικά μαχητικά αεροπλάνα.

Savunmasanayihaberleri.net  27/5/2013

Σχ : Προσέξτε την αλαζονία που διαπνέει το κείμενο. Δεν πειράζει, ας είναι…Καλύτερα για εμάς.