ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ

Κείμενο του ιστολόγιου 2/5/2013

Η παραπάνω φωτογραφία είναι από ένα τουρκοχάτιμ που οργάνωσε ο ψευδομουφτής Ξάνθης στο χωριό Γλαύκη στις 28/4/2013. Όπως φαίνεται από την φωτογραφία, παρόντες ήταν ο Τούρκος πρόξενος Κομοτηνής Οσμάν Σενέρ, ο ελέω προξενείου βουλευτής Χουσείν Ζεϊμπέκ, ο δήμαρχος Μύκης Μουσταφά Τσουκάλ κ.α.

Το ερώτηματα είναι απλά ; Προς το τέλος της εκδήλωσης τα παιδιά που μετείχαν έψαλαν ή όχι ΟΛΑ ΜΑΖΙ τον τουρκικό εθνικό ύμνο ; Έψαλαν ή όχι  ένα εμβατήριο του οθωμανικού στρατού ;

Τα ερωτήματα φυσικά είναι ρητορικά διότι εμείς ξέρουμε πως έτσι έγινε. Αυτό που αναρωτιόμαστε είναι το τι κάνει η Αθήνα και συγκεκριμένα η Βασιλίσσης Σοφίας, για όλα αυτά ;  Και αν δεν τους κόβει σχετικά με το τι μπορούν να κάνουν ΑΝ ΘΕΛΟΥΝ, τους δίνουμε ένα παράδειγμα του τι κάνει ένα κυρίαρχο κράτος….

ΑΠΕΛΑΣΗ ΙΕΡΕΑ ΤΗΣ ΠΡΟΤΕΣΤΑΝΤΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΝΤΙΓΙΑΡΜΠΑΚΙΡ

Posted on Μαρτίου 4th, 2013

Απέλαση σοκ για ιερέα στο Ντιγιαρμπακίρ

Το πρόβλημα για αποφοίτηση ιερέων στην Τουρκία, αυτή τη φορά χτύπησε την κοινότητα Προτεσταντών Τουρκίας. Ο Αμερικανός πολίτης Τζέρι Μάττιξ ο οποίος επί 12 χρόνια δίνει μαθήματα και κηρύττει σαν θεολόγος στην προτεσταντική εκκλησία του Ντιγιαρμπακίρ, στις 19 Φεβρουαρίου υποχρεώθηκε να εγκαταλείψει την Τουρκία, καθώς δεν μπόρεσε άδεια εργασίας θρησκευτικού λειτουργού. Ο Αχμέτ Γκιουβενέρ-επικεφαλής της Προτεσταντικής Εκκλησίας του Ντιγιαρμπακίρ, περιέγραψε αυτά που έγιναν όταν ο Μάττιξ υπέβαλε αίτημα για άδεια εργασίας στο Τμήμα Αλλοδαπών. Σύμφωνα με τους νόμους κόπηκε πρόστιμο στον θρησκευτικό λειτουργό, και υποχρεώθηκε να εγκαταλείψει την χώρα.

Συμπεριφορά λαθρομετανάστη στον θρησκευτικό λειτουργό

Ο Αχμέτ Γκιουβενέρ-επικεφαλής της Προτεσταντικής Εκκλησίας του Ντιγιαρμπακίρ, λέει πως ζήτησε βοήθεια από την αμερικανική προτεσταντική εκκλησία στο θέμα του ιερέα και έτσι ήρθε ο Μάτιξ : ¨Εμείς στην Τουρκία δεν μπορούμε να βγάλουμε ιερείς , και έτσι αναγκαστικά καλούμε ιερείς από το εξωτερικό, από εκκλησίες που εμπιστευόμαστε και μας εμπιστεύονται. Δεν υπάρχει χριστιανική θεολογική σχολή στην χώρα μας. Ακόμη και τον μισθό του τον πλήρωνε η προτεσταντική εκκλησία Αμερικής. 12 χρόνια ήταν μαζί μας και μια φορά τον μήνα κήρυττε και μιλούσε γύρω από την Βίβλο. Δυστυχώς λίγα άτομα υπάρχουν στη χώρα μας που να κηρύττουν την Βίβλο.¨

Ο Γκιουβενέρ λέει πως όταν ο Μάτιξ προσφεύγοντας στο Τμήμα Αλλοδαπών του Ντιγιαρμπακίρ ζητώντας να πάρει άδει εργασίας θρησκευτικού λειτουργού αντιμετώπισε μια περίεργη κατάσταση. Ο Γκιουβενέρ είπε τα εξής : ¨Μάθαμε πως Κορεάτης που υπηρετούσε στην Προτεσταντική Εκκλησία Αντάκιας ως θεολόγος, πήρε άδεια παραμονής ως θρησκευτικός λειτουργός. Έτσι και εμείς πήγαμε στο Τμήμα Αλλοδαπών της Αστυνομίας Ντιγιαρμπακίρ.  Εκείνοι παρέλαβαν την αίτηση και την προώθησαν στο Υπουργείο εσωτερικών. Το υπουργείο απάντησε με σκληρό τρόπο λέγοντας πως ¨Αρμόδια αρχή δεν είμαστε εμείς αλλά το ΥΠΕΞ. Εάν εργάζεται δίχως άδεια, εφαρμόζονται οπωσδήποτε οι ποινικές κυρώσεις¨.

Ο Γκιουβενέρ λέει πως με αυτή την απάντηση του υπουργείου, υπήρχαν δύο δρόμοι για να βγάλει άδεια εργασίας ο Μάτιξ. Ένας ήταν να υποβάλλει αίτημα για τον Μάτιξ το αμερικανικό προξενείο, και δεύτερος να γυρίσει στην χώρα του και από εκεί αυτοπροσώπως να υποβάλλει αίτημα στο τουρκικό προξενείο.

Ο Γκιουβενέρ περιγράφοντας τα περαιτέρω, προσθέτει πως ήρθαν κρυφά στην εκκλησία δύο αστυνομικοί με πολιτικά, άκουσαν το κήρυγμα του και έγραψαν αναφορά στην οποία ανέφεραν πως ¨εργάζεται λάθρα¨ : Έκοψαν πρόστιμο 695 λίρες στον Μάτιξ και 7 χιλιάδες λίρες στην εκκλησία. Εμείς χάριν καλής πρόθεσης υποβάλλαμε αίτημα, αλλά εκεί καταλήξαμε. Ο θρησκευτικός λειτουργός μας υποχρεώθηκε να εγκαταλείψει την χώρα στις 19 Φεβρουαρίου. Μάλιστα για να μην υπάρξει πρόβλημα κατά την επιστροφή του, πλήρωσε και το πρόστιμο. Εμείς επειδή αδυνατούμε να πληρώσουμε το πρόστιμο που κόπηκε στην εκκλησία, προσφύγαμε δικαστικά ζητώντας την ακύρωση του. Έστω και αν χρειαστεί να φτάσουμε μέχρι το ΕΔΑΔ, εμείς δεν πρόκειται να υποκύψουμε σε αυτή την αδικία. Διότι όταν η Τουρκία με υπερηφάνεια καυχιέται πως ¨Κατασκεύασα 2.500 τζαμιά στην Γερμανία και έστειλα 4.500 ιμάμηδες¨, και έναντι αυτού ένας θρησκευτικός λειτουργός που καλέσαμε δεν μπορεί να μείνει εδώ, αυτό είναι κάτι που πρέπει να ακουστεί.

Ο Γκιουβενέρ περιγράφει πως στα Χριστούγεννα ήρθε ένας επιθεωρητής στην εκκλησία : ¨Ο επιθεωρητής μας είπε πως είχε καταγγελία για μαύρη εργασία. Εμείς του εξηγήσαμε την κατάσταση. Του περιγράψαμε πως δεν υπάρχει κανένα οικονομικό αλισβερίσι με τον Μάτιξ και ότι πέρα από μερικές ώρες την Κυριακή, ο Μάτιξ δεν βρίσκεται καν στο κτίριο της εκκλησίας. Ο επιθεωρητής μας είπε πως υπ΄αυτές τις συνθήκες και σύμφωνα με το εργατικό δίκαιο, δεν υπάρχει μαύρη εργασία, και ότι τέτοια θα είναι και η αναφορά του. Αλλά λίγες εβδομάδες αργότερα ήρθαν τα πρόστιμα για μαύρη εργασία. Πιστεύουμε πως η κατάσταση αυτή κατευθύνεται από κάπου¨.

………………

Εφ.Άγκος 22/2/2013

Σχ : Αλήθεια οι εκατοντάδες ιμάμηδες που είναι στην μισθοδοσία των ψευτομουφτήδων – δηλαδή της Τουρκίας- δηλώνουν τίποτε από τα 900 ευρώ που παίρνουν. Όλοι αυτοί δεν αποτελούν μαύρη εργασία ;