ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΠΗΡΑΝ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ ΕΝΟΣ ΕΛΛΗΝΑ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ…

Τα έγγραφα της εταιρίας Αρχιμήδης ήταν από την περίοδο του

Σύμφωνα με την ΜΙΤ, Ο Ερντογάν Ντεμιρορέν πήρε στα χέρια του την εταιρία Αρχιμήδης, με πλαστά αστυνομικά έγγραφα, την εποχή που αστυνομικός διευθυντής Κωνσταντινούπολης ήταν ο Χαϊρί Κοζακτσίογλου.

Το όνομα του παλιού νομάρχη Έκτακτης Κατάστασης (OHAL) Χαϊρί Κοζακτσίογλου ο οποίος αυτοκτόνησε στην βίλλα του στο Σαριέρ, πυροβολώντας στο στήθος με το όπλο του, εμφανίστηκε και στον φάκελο της υπόθεσης Αρχιμήδης. Σύμφωνα με τα έγγραφα του Γενικού Επιτελείου και της ΜΙΤ, πίσω από τον θάνατο των ιδιοκτητών της εταιρίας Αρχιμήδης και από το πάρσιμο της εταιρίας με πλαστά έγγραφα βρίσκεται ο επιχειρηματίας Ερντογάν Ντεμιρορέν, ο οποίος διαπράττοντας όλα αυτά τότε βοηθήθηκε και από την αστυνομία Κωνσταντινούπολης. Κάποια από τα πλαστά έγγραφα ετοιμάστηκαν από την ίδια την αστυνομία Κωνσταντινούπολης. Παρατηρώντας τις ημερομηνίες που ετοιμάστηκαν αυτά τα έγγραφα, φαίνεται πως είναι από την εποχή που αστυνομικός διευθυντής Κωνσταντινούπολης ήταν ο Κοζακτσίογλου. Μια άλλη πραγματικότητα ιδιαιτέρως γνωστή στην κοινή γνώμη είναι η στενή σχέση που είχαν ο Ερντογάν Ντεμιρορέν με τον Χαϊρί Κοζακτσίογλου. Ο γιός του Κοζακτσίογλου για πολλά χρόνια δούλευε με υψηλό μισθό στον όμιλο εταιριών του Ντεμιρορέν.

Οι συνεταίροι εξαφανίστηκαν

Η σχέση των Κοζακτσίογλου-Ντεμιρορέν και της εταιρίας Αρχιμήδη αρχίζει μετά από το 1970. Μετά από τον θάνατο του ιδιοκτήτη της εταιρίας Αρχιμήδη Ηιώργου Παπαδόπουλου στην Γενεύη, οι υπόλοιποι τρεις εταίροι της εταιρίας μετά το 1970 με μυστήριο τρόπο εξαφανίζονται. Στα έγραφα του Γενικού Επιτελείου, της ΜΙΤ και στα δικαστικά έγγραφα που αποκάλυψε η Ταράφ, αναφέρεται πως τα άτομα αυτά πήγαν στην Ελλάδα. Ο Ντεμιρορέν και ο δικηγόρος και συνεταίρος του Νετζντέτ Τσομπανλί στους οποίους πέρασαν τα περιουσιακά στοιχεία της εταιρίας, παρουσιάζουν στις αρμόδιες υπηρεσίες κάποιες εξουσιοδοτήσεις και έγγραφα εξόδου από την χώρα. Στα έγγραφα που παρουσιάστηκαν φαίνεται πως η Αφροδίτη Παπαδοπούλου-σύζυγος του Γιώργου Παπαδόπουλου έφυγε στην Ελλάδα.

Μεταξύ των εγγράφων παρουσιάζεται και ένα διαβατήριο βγαλμένο στο όνομα Αφροδίτη Παπαδοπούλου. Σύμφωνα με την σφραγίδα στο διαβατήριο, φαίνεται πως η Αφροδίτη Παπαδοπούλου πέρασε στην Ελλάδα. Παρουσιάζεται έγγραφο στο οποίο η Αφροδίτη παραδίδει την περιουσία της, το οποίο φέρεται να έχει μια υπογραφή και δακτυλικά αποτυπώματα. Σε σχετικό με το θέμα έγγραφο μπήκαν ίχνη από 6 δάχτυλα. Παραλήφθηκε αστυνομική βεβαίωση που πιστοποιεί πως τα δακτυλικά αποτυπώματα ανήκουν στην Αφροδίτη. Με αυτό και με άλλα παρόμοια έγγραφα, όλη η περιουσία της εταιρίας Αρχιμήδης περνάν στον Ερντογάν Ντεμιρορέν.

Μετά το πραξικόπημα όμως της 12/9 εμφανίζονται οι κληρονόμοι της εταιρίας, μεταφέρουν το θέμα στα δικαστήρια, και μετά την έρευνα του φακέλου από το Γενικό Επιτελείο και την ΜΙΤ, αποκαλύπτεται μια περίεργη αλήθεια. Δεν γίνεται δυνατόν να βρεθούν πληροφορίες σχετικά με το αν η Αφροδίτη για την οποία έλεγαν πως έφυγε για Ελλάδα ζει ή όχι, ή για το που βρίσκεται ο τάφος της.

Παρά τις διάφορες συναντήσεις με την Ελλάδα, δεν βγαίνει κάτι το ξεκάθαρο. Και ενώ η δίκη στην Κωνσταντινούπολη συνεχίζεται ετοιμάζεται αναφορά εμπειρογνώμονα.

Πλαστά τα δακτυλικά αποτυπώματα

Σύμφωνα με την αναφορά αυτή, τα δακτυλικά αποτυπώματα στο διαβατήριο και η υπογραφή της Αφροδίτης στο έγγραφο είναι πλαστά

Με εγκληματική έρευνα που γίνεται, τελικά γίνεται αντιληπτό πως οι υπογραφές σε πολλά έγγραφα υποτίθεται παρμένα από το κράτος, είναι πλαστές. Μεταξύ αυτών των εγγράφων υπάρχουν και έγγραφα που βγήκαν από την Αστυνομία Κωνσταντινούπολης. Σε αυτό λοιπόν το σημείο αρχίζει η σχέση της εταιρίας Αρχιμήδης με τον Κοζακτσίογλου. Διότι πλαστά έγγραφα που λήφθησαν από την αστυνομία, είναι από την περίοδο που ο Κοζακτσίογλου ήταν αστυνομικός διευθυντής Κωνσταντινούπολης. Μάλιστα ο εμπειρογνώμονας που διόρισε το δικαστήριο εντόπισε πως την ίδια εποχή σχηματίστηκαν και άλλα έγγραφα με αναδρομική ημερομηνία.

Μια άλλη περίοδος στην οποία συναντώνται πάλι ο Κοζακτσίογλου και η εταιρία Αρχιμήδης είναι η περίοδος μετά την 12/9/1980. Μετά από την δολοφονία των συνεταίρων της Αρχιμήδης και την ελλείψει κληρονόμων κατάσχεση της περιουσίας της με πλαστά έγγραφα, εμφανίζονται κληρονόμοι στην Μερσίνα και μεταφέρουν την υπόθεση στα δικαστήρια. Μια άλλη λεπτομέρεια είναι πως όταν διεξάγεται η έρευνα και ανοίγει η υπόθεση, ο Κοζακτσίογλου είναι νομάρχης Κωνσταντινούπολης. Γνωστή επίσης είναι η στενή σχέση που είχαν τότε οι Ερντογάν Ντεμιρορέν και Κοζακτσίογλου. Ο γιός του Χαϊρί Κοζακτσίογλου για πολλά χρόνια δούλεψε με υψηλό μισθό στον όμιλο εταιριών Ντεμιρορέν.Εργαζόταν στον ίδιο όροφο με τον Ερντογάν Ντεμιρορέν. Μάλιστα άτομο της οικογένειας Ντεμιρορέν που συναντήσαμε, μας είπε πως παρά το ότι ο Φερχάν Κοζακτσίογλου δεν ερχόταν στην δουλειά, είχε γραφείο και πληρωνόταν για πολλά χρόνια με υψηλό μισθό.

Εφ. Ταράφ 26/5/2013

Μεχμέτ Μπαρανσού