ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΕ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ

Ένοπλη επίθεση σε αρμένικη εκκλησία

 

Σήμερα το πρωί την ώρα της λειτουργίας πραγματοποιήθηκε ένοπλη επίθεση στην αρμενική πατριαρχική εκκλησία Κωνσταντινούπολης

Σήμερα το πρωί στις 12.30 πραγματοποιήθηκε ένοπλη επίθεση στην αρμενική πατριαρχική εκκλησία Κωνσταντινούπολης στο Κουμκαπί. Άγνωστο άτομο πυροβόλησε την ώρα της λειτουργίας επτά φορές στον αέρα και διέφυγε. Επιθέσεις επίσης πραγματοποιήθηκαν στις 27 και 28 Απριλίου στην προτεσταντική εκκλησία Νέας Ελπίδας στο Ατασεχίρ και στην ελληνοορθόδοξη εκκλησία του Αγίου Ιωάννη στο νησί Αντιγόνη.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που παρείχε από την αρμενική κοινότητα Ο Γκάρο Παϊλάν, σήμερα την ώρα που τελείωνε η λειτουργία, ήρθε άτομο μπροστά στην εκκλησία και αφού πυροβόλησε επτά φορές στον αέρα, έφυγε. Στην κοινότητα που βρισκόταν εντός της εκκλησίας στην οποία υπήρχαν και παιδιά επικράτησε μεγάλος πανικός. Δεν υπήρξε νεκρός ή τραυματίας από την επίθεση.

Η αστυνομία εξετάζει τα βίντεο

Ο Παϊλάν ανέφερε πως η αστυνομία πήρε τις εγγραφές από την κάμερα, και ότι γίνεται προσπάθεια για να εντοπιστεί η ταυτότητα του επιτιθέμενου και το αν αυτός ήταν ή όχι μόνος του. Ο Παϊλάν δήλωσε τα εξής : Ένα άτομο ήρθε μπροστά στην πύλη του πατριαρχείου και πυροβόλησε επτά φορές με πιστόλι κρότου. Αυτή την στιγμή γίνεται προσπάθεια να ταυτοποιηθεί. Αντιτρομοκρατική και αστυνομία εργάζονται από κοινού. Μπορεί να είναι ένα άτομο ή περισσότερα. Στην πόρτα δεν υπήρχε κανένας εξ ημών. Ούτε φώναξε τίποτε, ούτε σύνθημα ακούστηκε. Μέσα υπήρξε πανικός. Έκλεισαν τις πόρτες και προσεύχονταν¨.

Μετά από την επίθεση έφτασαν στην εκκλησία πολλοί αστυνομικοί. Οι αστυνομικοί προσπαθούν να ταυτοποιήσουν τον δράστη εξετάζοντας τις κάμερες κυκλοφορίας και παίρνοντας καταθέσεις από αυτόπτες μάρτυρες. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες βρέθηκαν επιτόπου 7 κάλυκες που ανήκουν σε όπλο κρότου.

Επιθέσεις είχαν γίνει σε Ατασεχίρ και σε Αντιγόνη

Στις 27 Απριλίου άγνωστη ομάδα 30-40 ατόμων επιτέθηκε με αυγά και πέτρες στην προτεσταντική εκκλησία Νέας Ελπίδας στο Ατασεχίρ. Στην εκκλησία την ώρα εκείνη βρισκόταν μόνο ένας Φιλανδός πολίτης που δεν τραυματίστηκε, ενώ υπήρξαν υλικές ζημίες στην εκκλησία. Ανακοινώθηκε πως μετά από την επίθεση, αστυνομικοί που μεταφέρθηκαν εκεί άρχισαν διευρυμένη έρευνα. Τα τζάμια της εκκλησία έσπασαν, η πινακίδα της ξηλώθηκε και η διακόσμηση στην είσοδο της κομματιάστηκε. Αναφέρθηκε πως κάποια άτομα από την ομάδα κλότσησαν την εσωτερική πόρτα και την ζόρισαν για να μπούνε μέσα, αλλά δεν μπόρεσαν.

Επίσης στις 28 Απριλίου, ομάδα 10 ατόμων με ηλικίες από 15 έως 18 ετών ήρθαν από την Τσατάλτζα στην νήσο Αντιγόνη, και αφού μπήκαν στην ελληνοορθόδοξη εκκλησία του Αγίου Ιωάννη, προσπάθησαν να πάρουν τα χρήματα που είχαν αφεθεί εκεί για τα κεριά. Μαζί πήραν και όλα τα κεριά, έσπασαν το ντουλάπι, τα πέταξαν στον δρόμο, ενώ έσπασαν και την πόρτα για να κλέψουν τα κεριά.

Εφ. Ραντικάλ 5/5/2013

 Σχ : Σκεφτείτε να είχε γίνει κάτι ανάλογο στην ελληνική Θράκη τι είχε να γίνει…. Τώρα…άκρα του τάφου σιωπή !