ΤΟΥΡΚΟΧΑΤΙΜ ΣΤΟΝ ΕΧΙΝΟ

Υπέροχη τελετή χάτιμ στον Εχίνο

Οι μαθητές των μαθημάτων Κορανίου του Εχίνου που υπάγονται την μουφτεία Ξάνθης πραγματοποίησαν στις 26 Μαΐου τελετή χάτιμ. Στην τελετή χάτιμ μετείχαν ο υποπρόξενος Αλπέρ Ατάκ και εργαζόμενοι του προξενείου, ο ουφτής Ξάνθης Αχμέτ Μέτε, ο βουλευτής Ξάνθης Χουσείν Ζεϊμπέκ, ο δήμαρχος Μύκης Μουσταφά Τσουκάλ, ο πρόεδρος της ΤΕΞ Αχμέτ Κούρτ, οι πρώην βουλευτές Τζετίν Μάντατζη και Αχμέτ Φαϊκογλου, καθηγητές από την Θεολογική σχολή του Πανεπιστημίου Κωνσταντινούπολης, διοικούντες του DEB, τύπος και πολυπληθές εκκλησίασμα.

Στην ομιλία που έκανε ο μουφτής Ξάνθης Αχμέτ Μέτε, συνεχάρη τους μαθητές που τέλεσαν το χάτιμ,τους δασκάλους που τους ανέθρεψαν, τους γονείς τους και εν συντομία έδωσε τα εξής μηνύματα :

¨Καταρχήν πρέπει όλοι μας ως κοινότητα να προσπαθήσουμε στο θέμα της ενότητας και της ομοψυχίας μας. Πάντοτε και σε διάφορα επίπεδα να επιδεικνύουμε την ενότητα και την ομοψυχία μας.Να προσέξουμε τον νόμο των 240 ιμάμηδων, να μην επιτρέψουμε την εφαρμογή του νόμου αυτού. Μαθαίνουμε από τον τύπο πως θα προσληφθούν 90 άτομα προσωπικό που θα διδάξουν το Κοράνι στα ελληνικά. Στο θέμα αυτό ζητάω να είστε ενημερωμένοι. Καλωσορίζω τους καλεσμένους μας που μετέχουν εδώ ερχόμενοι από την μητέρα πατρίδα Τουρκία. Ο ερχομός τους και η επίσκεψη τους εδώ, μας ενθαρρύνει¨.

Μετά από την τελετή ο τουρκομουσουλμανικός λαός του Εχίνου παρέθεσε πιλάφι και αριάνι στους μετέχοντες στο χάτιμ.

Ο κύριος μουφτής μετά από την τελετή χάτιμ μετείχε στην έκθεση κοπτικής-ραπτικής των αντίστοιχων μαθημάτων της ΤΕΞ στη Γλαύκη, και ακολούθως μετείχε στην κηδεία του παππού του ιδιοκτήτη της εφημερίδας Μιλλέτ Τζεγκίζ Ομέρ.

Εφ. Μπιρλίκ 30/5/2013

Σχ : Προσέξτε την τελευταία φωτογραφία με τον βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης  Χουσείν Ζεϊμπέκ να χαμογελά μεταξύ του υποπρόξενου Αλπέρ Ατάκ και του ψευδομουφτή Μέτε. Δεν θα γράψω κακίες, να τον χαίρεται ο Αλέξης… 

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone