ΝΕΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΜΑΧΗΣ ΤΗΣ OTOKAR

Τα νέα οχήματα της αμυντικής μας βιομηχανίας, TULPAR, URAL και COBRA II

Έγινε η παρουσίαση τριών νέων θωρακισμένων οχημάτων τακτικής, των οποίων η παραγωγή θα αρχίσει στην επόμενη περίοδο.

Η μεγαλύτερη τουρκική ιδιωτική εταιρία αμυντικής βιομηχανίας η Otokar, στην νέα περίοδο θα παράξει τρία νέα θωρακισμένα οχήματα, τα TULPAR, URAL και COBRA II.

Το TULPAR που πήρε το όνομα του από φτερωτό άλογο του Μύθου του Μανάς, επελέγη ως το άλογο προστασίας των θωρακισμένων μονάδων. Το TULPAR που είναι ένα νέας γενιάς όχημα, μαζί με τα άρματα νέας γενιάς θα μετέχει στον αντιαρματικό αγώνα. Το TULPAR προσαρμόστηκε ώστε να έχει τεχνολογία ισότιμη με τα ανά τον κόσμο παρόμοια σε αυτό οχήματα.

Το όχημα αυτό έχει την υψηλότερη βαλλιστική προστασία και προστασία κατά ναρκών της κατηγορίας του. Στο πεδίο της μάχης μπορεί να λάβει μέρος μέσα στις πιο δύσκολες κλιματικά συνθήκες, όπως και σε δυσχερείς εδαφικά περιοχές. Το όχημα διαθέτει υψηλή δυνατότητα πυρός, μπορεί να μεταφέρει μια ολόκληρη διμοιρία πεζικού, ενώ θα ενσωματωθούνε σε αυτό συστήματα ενεργής προστασίας.

Μετά από ιδιαιτέρως γνωστό στο κόσμο COBRA, θα αναπτυχθεί τώρα το COBRA II. Το οποίο εκτός από ανθεκτικό στις νάρκες, θα είναι από τα σπάνια οχήματα που μπορούνε να κολυμπήσουν, ενώ θα διαθέτουν μεγαλύτερο εσωτερικό όγκο και προστασία.

Η πιο σημαντική ιδιαιτερότητα του νέου οχήματος τακτικής URAL είναι πως διαθέτει σασί. Το όχημα βάρους 5,5 τόνων μπορεί να κινηθεί σε εδάφη με μεγάλο υψόμετρο και διαθέτει προστασία. Όλες οι δοκιμές του ολοκληρώθηκαν και φέτος αρχίζει η παραγωγή του. Τα νέα αυτά προϊόντα θα παρουσιαστούνε πρώτα στην IDEF Διεθνή Έκθεση Αμυντικής Βιομηχανίας στην Κωνσταντινούπολη στο διάστημα 7-1ο Μαίου.

Savunmasanayihaberleri.net  3/5/2013