1 ΝΕΚΡΟΣ ΚΑΙ 1 ΣΟΒΑΡΑ ΤΡΑΥΜΑΤΙΑΣ ΑΠΟ ΕΚΡΗΞΗ ΝΑΡΚΗΣ

Έκρηξη νάρκης : 1 μάρτυρας και ένας τραυματίας

1 στρατιώτης έγινε μάρτυρας και ένας τραυματίστηκε όταν πάτησαν νάρκη δίπλα στον ιστορικό πύργο που βρίσκεται στο Μπαϊράκτεπέ στο οροπέδιο Κορχάν του νομού Άγρι.

Ο νομάρχης Αχμέτ Πεκ οργάνωσε ένα ένα πανηγύρι για το άνοιγμα του όρους Άγρι για τον τουρισμό και για την ¨Γιορτή της Άνοιξης¨.

Οι στρατιώτες της στρατοχωροφυλακής Μουσταφά Αλτάν και Ιμπραήμ Οζκιντίρ, που μετείχαν στην γιορτή, έκαναν περιπολία στο Μπαϊράκτεπέ την ώρα που πάτησαν νάρκη και τραυματίστηκαν σοβαρά. Οι τραυματισμένοι στρατιώτες μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο στο κρατικό νοσοκομείο του Ίγδιρ. Αλλά εξ αυτών, ο 20 ετών Αλτάν δεν έγινε δυνατόν να σωθεί και έγινε μάρτυρας. Η θεραπεία του άλλου συνεχίζεται.

Στην δήλωση που έκανε μετά το περιστατικό ο νομάρχης Αχμέτ Πεκ είπε : ¨Η γιορτή της άνοιξης άρχισε στις 11.00. Κάναμε πικνίκ μαζί με τους μετέχοντες. Αφού επιστρέψαμε και μετά οι στρατιώτες την ώρα ου περιπολούσαν πάτησαν νάρκη. Και οι δύο τραυματίστηκαν βαριά. Δυστυχώς αργότερα ο ένας πέθανε. Παλιότερα στο ίδιο μέρος είχαν πατήσει νάρκη ένας τσομπάνης και μια αγελάδα. Είναι μια περιοχή που έχει καθαριστεί από νάρκες, αλλά έχουν απομείνει κάποιες¨.

 Εφ. Χουριέτ 1/5/2013