ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΚΟΡΑΝΙΟΥ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΟΜΟΥΦΤΗ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Πρώτη στον διαγωνισμό βγήκε η Σεχέρ Σαρ Αχμέτ ! 

Πραγματοποιήθηκε σήμερα με την συμμετοχή χιλιάδων ομογενών ο ¨8ος διαγωνισμός απαγγελίας Μαθημάτων Κορανίου¨ που οργανώθηκε από την Αιρετή Μουφτεία Κομοτηνής και τον Σύλλογο Θρησκευτικών Λειτουργών Τζαμιών Δυτικής Θράκης με συμβολή από τον κόσμο της Ανω Βυρσίνης και από το περιοδικό Ρόντοπ Ρουζγκαρί. Πρώτη στον διαγωνισμό βγήκε η Σεχέρ Σαρ Αχμέτ από το χωριό Τσιφλικάκι. Στην μαθήτρια δωρήθηκε ένας φορητός υπολογιστής. Σύμφωνα με τους κανόνες του διαγωνισμού ο επόμενος διαγωνισμός το 2014 θα γίνει στο χωριό Τσιφλικάκι.

Στην εκδήλωση μετείχαν ο υποπρόξενος της T.C. στην Κομοτηνή Αντνάν Οζτούρκ, ο εκλεγμένος μουφτής Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερίφ, ο μουφτής Ιψάλων Ισμαήλ Γκεγίμ, ο βοηθός κοσμήτορα της Θεολογικής σχολής του πανεπιστημίου Θράκης Νετζντέτ Ουνάλ, ο δήμαρχος Αρριανών Ιμπραήμ Σερίφ, οι βουλευτές Αχμέτ Χατζηοσμάν και Αϊχάν Καραγιουσούφ, ο πρόεδρος του δημοτικού συνδυασμού ¨Κοινωνικό Κίνημα¨ Σααντετίν Σακίρ Χουσείν, ο πρώην κοινοτάρχης Οργάνης και υποψήφιος βουλευτής με την Ν.Δ. Μεχμέτ Εμίνογλου, ο πρώην βουλευτής Ιλχάν Μεχμέτ, ο πρόεδρος του κόμματος DEB Μουσταφά Αλή Τσαβούς και άλλοι καλεσμένοι. 

Πριν από τον διαγωνισμό σύντομες πληροφορίες έδωσε ο βοηθός του μουφτή Κομοτηνής Φεχίμ Αχμέτ. Έπειτα εξ ονόματος του χωριού ευχαρίστησε τους μετέχοντες ο πρόεδρος του Συλλόγου Θρησκευτικών Λειτουργών Τζαμιών Δυτικής Θράκης Αχμέτ Αρίφ.

…………………..

Στις ομιλίες ο εκλεγμένος μουφτής Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερίφ συνεχάρη τους χωρικούς της Βυρσίνης για την στήριξη τους στον 8ο Διαγωνισμό μαθημάτων Κορανίου, και ευχήθηκε στους μετέχοντες στον διαγωνισμό μαθητές. Πρόσθεσε πως αισθάνεται χαρά που μιλά στο χωριό όπου βιώνουν το Ισλάμ και διαβάζουν το Κοράνι στην αυθεντική του μορφή. Ο Σερίφ δήλωσε : ¨Το ένα τέταρτο των ιμάμηδων στην Δυτική Θράκη είναι αδερφοί μας που ανατράφηκαν σε αυτό το χωριό και η πλειοψηφία των θρησκευτικών λειτουργών στην Δυτική Θράκη είναι από αυτό το χωριό. Όταν ρώτησα παλιούς δασκάλους ποιος είναι ο λόγος για αυτό μου είπαν πως σε αυτό το χωριό υπήρχαν θρησκευτικοί ηγέτες. Εγώ δεν είχα την ευκαιρία να τους γνωρίσω. Μέχρι πριν από δέκα χρόνια εδώ δεν μπορούσαμε να έρθουμε δίχως να πάρουμε άδεια. Το να έρθουμε εδώ ήταν πιο δύσκολο από το να πάμε Άγκυρα ή Κωνσταντινούπολη.

Από εδώ πέρασε ένα ευλογημένο άτομο ονόματι Μολλά Αχμέτ. Μου είπαν πως όλοι οι χοτζάδες ήταν μαθητές του. Εγώ μπροστά σας εύχομαι ο Θεός να ελεήσει αυτόν τον θρησκευτικό ηγέτη.Στους δε μαθητές του εύχομαι να υπηρετούν τον Αλλάχ. Μακάρι σε όλα τα χωριά μας να υπήρχε ένας Μολλά Αχμέτ¨.

……………….

Ο υποπρόξενος της T.C. στην Κομοτηνή Αντνάν Οζτούρκ, ευχαρίστησε τους Βυρσινιώτες για την συμβολή τους στον διαγωνισμό και συνεχάρη τους μαθητές που μετείχαν στον διαγωνισμό και τους γονείς τους. Ο Οζτούρκ δήλωσε πως ¨Είμαστε πολύ χαρούμενοι βλέποντας το πλήθος και βρισκόμενοι μαζί με τους ομογενείς μας. Διότι το πλήθος αυτών το βλέπουμε ως σημάδι ενότητας. Όλα τα παιδιά βγήκαν πρώτα στις καρδιές μας¨.

Ο Αντνάν Οζτούρκ ανέφερε πως ως αποτέλεσμα επίθεσης τεράτων που έχουν απωλέσει την ανθρωπιά τους, 40 πολίτες έχασαν την ζωή τους στο Ρεϊχανλί του Χατάι, και ευχήθηκε έλεος από τον Αλλάχ για αυτούς και ζωή σε λόγου για τους συγγενείς τους.

…………….

 Περιοδικό Ρόντοπ Ρουζγκαρί 12/5/2013

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone