ΟΧΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΑ ΚΟΡΕΑ…

Έτοιμο για τα εγκαίνια κτίριο στην Σαμψούντα με το σχήμα της τουρκικής σημαίας

Εντύπωση προκαλεί το νέο κτίριο του δήμου Τζάνικ στον νομό Σαμψούντας με το σχήμα του που συμβολίζει την τουρκική σημαία.

Το κτίριο που σε μεγάλο βαθμό έχει ολοκληρωθεί και μετράει μέρες για τα εγκαίνια, επιφέρει μια διαφορά στην αρχιτεκτονική της πόλης με την πόρτα εισόδου, την πλατεία του, το μισοφέγγαρο και το άστρο του. Ο δήμαρχος του Τζάνικ και μέλος του ΑΚΡ Οσμάν Γκέντς, υπενθυμίζοντας πως η Σαμψούντα είναι η πόλη από όπου άρχισε η απελευθέρωση, είπε πως το νέο κτίριο υπηρεσιών βασίστηκε σε αυτό το στοιχείο.

Ο Γκεντς ανέφερε πως το νέο κτίριο υπηρεσιών περιγράφει το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον και δήλωσε : ¨ Το παρελθόν είναι σημαντικό διότι δεν υπάρχει μέλλον χωρίς ρίζες. Για αυτό τον λόγο στην είσοδο του κτιρίου μας κάναμε μια μεγάλη πύλη που να θυμίζει πως πρόκειται για πόλη Σελτζούκων. Η αρχιτεκτονική του κτιρίου είναι σημερινή και το μισοφέγγαρο εκφράζει το μέλλον¨.

Ο Γκεντς περιέγραψε πως όταν ο Ατατούρκ βγήκε στην Σαμψούντα το 1919, ταυτόχρονα βγήκε σε μια σελτζουκική πόλη και συνέχισε λέγοντας : Ο Ατατούρκ βγήκε στην Σαμψούντα ξέροντας την σημασία της. Η πόλη αυτή ως πρωτεύουσα της περιοχής της Μαύρης Θάλασσας, άναψε την δάδα της απελευθέρωσης.

………………..

Εφ. Χουριέτ 22/5/2013