ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΧΗΜΙΚΩΝ ΟΠΛΩΝ

Συρία : Οι αντιπολιτευόμενοι πήραν τα χημικά όπλα από την Τουρκία

Ο Σύρος υπουργός ενημέρωσης Ουμράν Ελ Ζούμπι, δήλωσε πως διαθέτουν πολλές αποδείξεις πως η αντιπολίτευση χρησιμοποίησε χημικά όπλα , και ότι αυτά τα προμηθεύτηκαν από την Τουρκία.

Ο Ζούμπι αναφέρθηκε στις εικόνες που δημοσιεύτηκαν προχτές στο BBC σχετικά με έναν τενεκέ που πετάχτηκε από ένα ελικόπτερο και τους ισχυρισμούς πως επρόκειτο για χημικό όπλο που χρησιμοποίησε ο συριακός στρατός.

Ο Ελ Ζούμπι σύμφωνα με το ραδιόφωνο Φωνη της Ρωσίας, είπε πως από το βίντεο δεν γίνεται αντιληπτό εάν πρόκειται ή όχι για χημικό όπλο ούτε και ποιος το πέταξε, προσθέτοντας πως ¨Πέρα από αυτές τις περίεργες εικόνες δεν υπάρχει καμία απόδειξη για την χρήση χημικών όπλων εκ μέρους του συριακού στρατού στην πόλη Σαρακίμπ. Λένε πως εκεί πέθανε μια γυναίκα, αλλά εάν αυτό που πετάχθηκε από το ελικόπτερο ήταν ένας τενεκές γεμάτος από δηλητηριώδη υλικά, τότε θα έπρεπε να υπάρχουν χιλιάδες θύματα. Ο Ελ Ζούμπι ανέφερε πως οι στρατιώτες του κυβερνητικού στρατού σε αντίθεση με αυτούς της αντιπολίτευσης, ποτέ δεν χρησιμοποίησαν χημικά όπλα, προσθέτοντας μάλιστα πως στο Χαλέπι πολλά άτομα πέθαναν από την χρήση χημικών όπλων εκ μέρους της αντιπολίτευσης. Ο υπουργός ενημέρωσης Ελ Ζούμπι ανέφερε πως ¨ Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας χρησιμοποίησαν στο Χαλέπι χημικά που μεταφέρθηκαν εκεί από την Τουρκία. Διαθέτουμε αποδείξεις πως τρομοκράτες του Μετώπου Ελ Νούσρα πήραν τα χημικά όπλα από την Συρία.

Haber.sol.org 20/5/2013