11 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΣΚΟΤΩΘΗΚΑΝ ΣΕ 10 ΧΡΟΝΙΑ

Ο νόμος αυτός σκότωσε 11 χιλιάδες εργάτες σε 10 χρόνια

Ο πρόεδρος της DISK Μπέκο υπογράμμισε πως από τότε που ψηφίστηκε ο εργατικός νόμος 4857, που ήταν ένα από τα πρώτα μέτρα του ΑΚΡ και άνοιξε και τον δρόμο για την υπεργολαβία, μέχρί τώρα έχουν σκοτωθεί 11 χιλιάδες εργάτες.

Ο Κανί Μπέκο-πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Συνδικάτων Επαναστατών Εργατών (DISK), εστιάζοντας στο διευρυνόμενο τα τελευταία χρόνια σύστημα της υπεργολαβίας, , ανέφερε πως τα θεμέλια του βρίσκονται στον νόμο 4857 που ψηφίστηκε στα πρώτα χρόνια της διακυβέρνησης του ΑΚΡ.

Ο Μπέκο ανέφερε πως οι εργαζόμενοι σε υπεργολαβίες δεν έχουν ασφαλιστικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα και ότι στα 10 χρόνια από τότε που ψηφίστηκε ο νόμος μέχρι σήμερα έχουν σκοτωθεί 11.000 εργάτες.

…………..

Ο Μπέκο δήλωσε τα εξής : Από την μέρα που ψηφίστηκε ο νόμος 4857 που άνοιξε τον δρόμο για τις υπεργολαβίες μέχρι σήμερα 11 χιλιάδες εργάτες έχασαν τη ζωή τους. Σε 10 χρόνια 11 χιλιάδες συνάδελφοι πέθαναν από εργατικά ατυχήματα. Εάν δεν θέλουμε να χάσουμε ακόμη 11 χιλιάδες εργάτες τότε πρέπει να απαγορευτούν οι υπεργολαβίες.

……….

Βλέποντας το σήμερα, αντικρίζουμε εργάτες, συνταξιούχους και δημοσίους υπαλλήλους που χρωστάνε στην στις τράπεζες 306 δις $… Εξ αυτών το 25% είναι σε στάδιο κατασχέσεων. Καθώς δεν έχουν σταθερή δουλειά δεν μπορούν να πληρώσουν έγκαιρα τα δάνεια που πήραν. Έτσι την ώρα που ο πρωθυπουργός λέει πως αποπληρώσαμε το ΔΝΤ και είμαστε σε θέση να του δώσουμε δάνειο, έχουμε συναδέλφους που εργάζονται με τον κατώτατο μισθό, και συνταξιούχους και ανέργους που κοιμούνται νηστικοί τις νύχτες. 1 εκατομμύριο σχεδόν παιδιά εργάζονται σε ιδιαίτερα επικίνδυνες εργασίες σε εγκαταστάσεις.

……………..¨

Haber.sol.org 24/5/2013