2.500 ΕΥΡΩ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΠΕΙΔΗ ΜΙΛΗΣΕ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΣΕ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

2.500 ευρώ πρόστιμο σε τουρκόφωνο ηγέτη κόμματος

Ο Λουτφι Μεσταν – ηγέτης του Κινήματος Δικαιωμάτων και Ελευθεριών στην Βουλγαρία, δήλωσε πως επειδή μιλώντας σε κόσμο εν όψει των γενικών εκλογών της Κυριακής μίλησε τουρκικά, του επεβλήθη πρόστιμο 2.500 ευρώ.

Κιρτζαλι-Περατώθηκε η εκλογική εκστρατεία των κομμάτων εν όψει των πρόωρων γενικών εκλογών που θα γίνουν στην Βουλγαρία την περιοχή. 45 κόμματα και συνασπισμοί που μετέχουν στις εκλογές ολοκλήρωσαν την προεκλογική τους προπαγάνδα. Το αποτελούμενο στην πλειοψηφία του από Τούρκους Κίνημα Δικαιωμάτων και Ελευθεριών την τελευταία μέρα της προεκλογικής του εκστρατείας οργάνωσε συγκέντρωση και συναυλία.

Ο ηγέτης του ΗΟΗ Λουτφι Μεσταν μιλώντας στην συγκέντρωση που έγινε στο Καραμαντζι, ανέφερε πως οι εκλογές αυτές είναι σημαντικές για την μοίρα της Βουλγαρίας και υποστήριξε πως θα πετύχουν και θα εξέλθουν πιο ισχυροί από τις εκλογές. Το ΗΟΗ οργάνωσε συναυλία στο Κιρτζαλι όπου ζουν αρκετοί Τούρκοι, και εκεί παρουσίασε τους βουλευτές του.

Ο Λουτφι Μεσταν χαιρετωντας στα τουρκικά τον κόσμο του Κιρτζαλι, είπε πως του επιβλήθηκε πρόστιμο 2.500 ευρώ επειδή στα Καραμαντζι μίλησε στα τούρκικα. Μετά από την ομιλία, δόθηκε συναυλία στην οποία μετείχαν καλλιτέχνες όπως η Μαλινα, η Τβετελινα και ο Αζις .

Ntvmsnbc 9/5/2013

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone