62 ΧΑΡΤΑΕΤΟΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 62 ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ

Στην Παγκόσμια Μέρα Ελευθερίας Τύπου αφέθηκαν να πετάξουν χαρταετοί για τους φυλακισμένους δημοσιογράφους

Στις 3 Μαΐου- Παγκόσμια Μέρα Ελευθερίας Τύπου , το συνδικάτο δημοσιογράφων Τουρκίας άφησε να πετάξουν 62 χαρταετοί για τους 62 φυλακισμένους δημοσιογράφους.

Στην Παγκόσμια Μέρα Ελευθερίας Τύπου, στην Τουρκία τη χώρα με τους περισσότερους φυλακισμένους δημοσιογράφους στον κόσμο, και μπροστά στο μεγαλύτερο δικαστικό μέγαρο της Ευρώπης αφέθηκαν να πετάξουν 62 χαρταετοί που είχαν πάνω τους τις φωτογραφίες των 62 φυλακισμένων δημοσιογράφων. Την διαμαρτυρία που οργάνωσε το Συνδικάτο Δημοσιογράφων Τουρκίας, την στήριξαν εργαζόμενοι του τύπου, δημοσιογράφοι των οποίων η δίκη εκκρεμεί, αποφυλακισθέντες δημοσιογράφοι, οικογένειες φυλακισμένων δημοσιογράφων, δικηγόροι, φοιτητές, συγγραφείς, καλλιτέχνες, διαννοούμενοι, ΜΚΟ, και πολίτες.

…………….

Ο πρόεδρος του Συνδικάτου Δημοσιογράφων Τουρκίας Ερτζάν Ιπεκτσί, μετά από την διαμαρτυρία, έκανε ανακοίνωση τύπου μπροστά στα δικαστήρια.

Ο Ιπεκτσί δήλωσε : Σήμερα είναι η μέρα η Παγκόσμια Ημέρα Ελευθερίας του Τύπου, η μέρα συζήτησης της ελευθερίας του τύπου, ημέρα υπενθύμισης προς τις κυβερνήσεις της ελευθερίας του τύπου, ευκαιρία για συζήτηση για το επάγγελμα και για το θέμα της ελευθερίας του τύπου, και ημέρα τιμής των δημοσιογράφων που πέθαναν κατά την άσκηση των επαγγελματικών τους δραστηριοτήτων. Είναι στα χέρια της παρούσας κυβέρνησης να αφήσει από τα χέρια της Τουρκίας τον τίτλο της χώρας με τους περισσότερους φυλακισμένους δημοσιογράφους στον κόσμο. Οι συνάδελφοι μας δεν διέπραξαν κανένα αδίκημα, άσκησαν μόνο την επαγγελματική τους δραστηριότητα.

…………

Οι 62 δημοσιογράφοι που είναι σήμερα φυλακισμένοι, αποτελούν την ντροπή της παρούσας εξουσίας. Για αυτό εάν η Τουρκία επιθυμεί να σωθεί από αυτή την ντροπή πρέπει αμέσως να τους αποφυλακίσει. Άρθρα και φωτογραφίες των δημοσιογράφων, παρουσιάζονται ως τεκμήρια. Αυτά είναι απαράδεκτα. Για αυτό τον λόγο απορρίπτουμε όλες τις δίκες των συναδέλφων μας. Πετάμε σήμερα τους χαρταετούς, με το αίτημα να αποφυλακιστούν οι κρατούμενοι δημοσιογράφοι¨.

…………..

Haber.sol.org 4/5/2013

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone