ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΤΗΣ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ

Κιλιτσντάρογλου : Την εντολή για τον θάνατο των 34 πολιτών μας στο Ουλούντερε την έδωσε ο πρωθυπουργός !

Ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου μίλησε στην κοινοβουλευτική του ομάδα

Ο πρόεδρος του CHP Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος του, αναφερόμενος στο Σβόμποντα είπε ¨Ποιος είσαι συ που ταράζεσαι από τις δηλώσεις μου ;¨, ενώ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό Ερντογάν πως είναι ο δολοφόνος όλων των μουσουλμάνων, και των 51 που πέθαναν στο Ρεϊχανλί και των 34 που πέθαναν στο Ουλούντερέ.

Τίτλοι της ομιλίας του Κιλιτσντάρογλου ήταν οι εξής :

………………

Μα πως παραδίδετε την εξωτερική πολιτική της Τουρκίας στο Κατάρ και την Σαουδική Αραβία ; Το αίμα κάθε μουσουλμάνου που πεθαίνει βρίσκεται στα χέρια του Ερντογάν.

Ο Ερντογάν πήγε στις ΗΠΑ, ενώ στο Ρεϊχανλί δεν μπόρεσε να πάει. Βγαίνει στις εφημερίδες και δηλώνει ¨Οι Σύριοι της αντιπολίτευσης αγωνίζονται για την εθνική τους κυριαρχία, κι εμείς όσο μπορούμε τους παράσχουμε υλικοτεχνική υποστήριξη¨. Μα καλά είναι σωστό να παρέχεται υποστήριξη σε τρομοκρατικές οργανώσεις ; Τι θα πει υλικοτεχνική υποστήριξη ; Ποιους ντύνεις δηλαδή με τις στολές των Τούρκων στρατιωτών ; Από πότε έγινε καθήκον σου η συνδρομή και συνέργεια σε τρομοκρατικές οργανώσεις ;

¨Στην επίσκεψη του στις ΗΠΑ χτύπησε σε τοίχο σε 5 θέματα¨

1- Τι δήλωσε ο Ερντογάν ; «Θα πάω στις ΗΠΑ και θα πείσω τον Ομπάμα να επέμβουμε μαζί στην Συρία». Τι δήλωσε ο Ομπάμα ; « Τι ένοπλη επέμβαση ; Δεν υπάρχει κάτι τέτοιο στην ατζέντα μας». 1η πέτρα έπεσε

2- Τι δήλωνε ο Ερντογάν ; «Κάτω από την πολυθρόνα μου έχω φάκελο, γίνεται χρήση χημικών όπλων, θα πείσω σχετικά τον Ομπάμα» Τι δήλωσε ο Ομπάμα ; « Τι χημικά όπλα ; Για δείξε τον φάκελο να δω». Τον άνοιξε και μέσα ήταν λευκή σελίδα, τίποτε δεν υπήρχε.

3- Ζητάς να κηρυχτεί απαγόρευση πτήσεων στην Συρία. Δηλαδή έμμεσα ζητάς τον διαμελισμό της Συρίας. Τι δήλωσε ο Ομπάμα «Υποστηρίζουμε την ακεραιότητα της Συρίας»

4- Αναχωρώντας ο Ερντογάν το έλεγε αυτό, υπενθύμισε στον Ομπάμα την Γενεύη. Ο Ομπάμα δήλωσε πως ως ΗΠΑ και Ρωσία θα οργανώσουμε από κοινού μια διεθνή διάσκεψη και θα αποφασίσουμε. Και ο Ερντογάν μόλις γύρισε είπε πως άλλαξε η άποψη του. Βέβαια, εσύ μόλις είδες το μπαστούνι του μπέιζμπολ άλλαξες γνώμη. Δεν τα καταλαβαίνω εγώ αυτά ;

……………….

Κρίμα δεν είναι, αμαρτία δεν είναι για τους 51 ανθρώπους που πέθαναν στο Ρεϊχανλί ; Από ποιόν θα ζητήσουμε να λογοδοτήσει για τους θανόντες στο Ρεϊχανλί ; Από τον μανάβη ή από τον μπακάλη ; Σε όλες τις δημοκρατίες υπέυθυνος για αυτά είναι η κυβέρνηση και ο επικεφαλής της. Αυτός που κυβερνά την χώρα, και να μην παρεξηγηθεί κανείς- είναι ένας άνθρωπος που κάνει τα πάντα για την δικτατορία.

………….

Μα πως λέγεται αυτός που δίνει εντολή στις Τ.Ε.Δ. για την καταστροφή των δικών του πολιτών στο Ουλούντερε ; Δικτάτορας λέγεται. Ποιος έδωσε αυτήν την εντολή ; Ο Τ.Ε.Δ. δηλώνουν πως «Τελούμε υπό τις εντολές της κυβέρνησης. Η κυβέρνηση διατάζει και εμείς εκτελούμε». Τι θα πει αυτό ; Θα πει πως ο δολοφόνος των 34 πολιτών μας στο Ουλούντερε είναι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Αυτός οποίος με τον ένα ή άλλο τρόπο απολύει δημοσιογράφους από την δουλειά τους ή τους ρίχνει στην φυλακή λέγεται δικτάτορας. Κάποιος ο οποίος στήνει μια τάξη πραγμάτων στην οποία οι οικονομικοί επιθεωρητές βάζουν υψηλά πρόστιμα σε αυτόν που του άσκησε κριτική, λέγεται δικτάτορας.

………………..

Τ24 21/5/2013