ΑΠΥΘΜΕΝΟ ΘΡΑΣΣΟΣ

ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΣΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ

«Παρακολουθούν το δράμα στη Συρία σαν αγώνα ποδοσφαίρου» δηλώνει ο κ. Τσιτσέκ

Ο πρόεδρος της τουρκικής βουλής Τζεμίλ Τσιτσέκ επέκρινε την απραξία της διεθνούς κοινότητας έναντι των όσων συμβαίνουν στη Συρία , λέγοντας πως ¨παρακολουθούν το δράμα στη Συρία σαν αγώνα ποδοσφαίρου¨.

Ο κ. Τσιτσέκ που απάντησε στις ερωτήσεις για επίκαιρα θέματα από τη Σλοβενία, είπε πως στις συνομιλίες που είχε οι συνομιλητές τους εξέφρασαν τη λύπη τους για τις επιθέσεις στην επαρχία Ρεϊχανλί και ότι διατύπωσαν τις ανησυχίες τους για τα προβλήματα στην περιοχή.

¨Και εμείς θέσαμε την αδράνεια της διεθνούς κοινότητας, την αδιαφορία που έχει και το γεγονός ότι παρακολουθεί σαν αγώνα ποδοσφαίρου τα όσα συμβαίνουν στη Συρία. Δυστυχώς αυτή είναι η αλήθεια. Υπάρχουν χώρες που προσπαθούν να συνεχίσουν τις ιμπεριαλιστικές πολιτικές τους μέσω του αίματος που χύνεται στη Συρία. Προσπαθήσαμε να εξηγήσουμε ότι το αίμα και οι ανθρώπινες ζωές, αποτελούν βάση για τα συμφέροντα ορισμένων χωρών¨ είπε ο πρόεδρος της βουλής.

 TRT 16/5/2013

Σχ : Αν οι άλλοι είναι όπως λέει οι ¨αδιάφοροι θεατές¨, τότε η Τουρκία είναι εξέχον μέλος της ¨παράγκας¨ που στήνει τους αγώνες…