ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΑΠΟΒΑΤΙΚΑ

Πριν από μια επιχείρηση απόβασης βγαίνουν πρώτα στην ακτή-στόχο οι αναγνωριστικές ομάδες. Στόχος είναι κρυφά να ελέγξουν την ακτή όπου θα γίνει η κυρίως απόβαση. Η επιχείρηση απόβασης έχει επιθετικό χαρακτήρα. Για αυτό τον λόγο πρέπει να είναι ταχεία. Το πλέον γρήγορο αποβατικό σκάφος μετά από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο είναι στην Τουρκία. Παρήχθη στα ναυπηγεία Αναντολού. Η ταχύτητα των παλιών αποβατικών ήταν 9 ναυτικά μίλια/ώρα. Τα νέα αυτά αποβατικά μπορούν να φτάσουν σε ταχύτητα τα 18 μίλια/ώρα.

Αξιωματικός : Διαθέτει συστήματα με τα οποία μπορεί να αντιμετωπίσει, κάθε τι που μπορεί να το απειλήσει σε μικρή απόσταση, όπως κάθε είδους αεροπλάνα, ελικόπτερα και άλλα πλοία.

Για να γίνει δεκτό ως επιτυχημένο ένα αποβατικό σκάφος πρέπει να μπορεί να βγάζει στην ξηρά την ίδια στιγμή μεγάλο αριθμό από στρατιώτες, θωρακισμένα οχήματα και πυρομαχικά. Γι αυτό χρειάζεται μεγάλος όγκος. Και όταν μεγαλώνει ο όγκος δυσκολεύονται κατά την προσέγγιση στην ακτή. Βρισκόμαστε δίπλα σε ένα από τα νέου τύπου αποβατικά της Τουρκίας. Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά αυτών των σκαφών της Τουρκίας είναι ότι παρά τους 1150 τόνους βάρος του μπορεί να φτάνει τόσο κοντά στην ακτή. Το πλοίο στο 300 μέτρων και πλατύ κατάστρωμα του μπορεί να μεταφέρει 7 άρματα ή 270 πεζοναύτες. Ακόμη και σε βάθος ενός μέτρου, μπορεί να κάνει απόβαση. Για την σύντομη προσέγγιση διαθέτει πρωραίο έλικα.

…………..

Στα πλαίσια του σχεδίου κατασκευής τους κατασκευάστηκαν 8 πλοία τα οποία παραδόθηκαν έγκαιρα στο ναυτικό.

…………….

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone