ΣΦΟΔΡΟ ΚΑΤΗΓΟΡΩ ΚΙΛΙΤΣΝΤΑΡΟΓΛΟΥ ΚΑΤΑ ΕΡΝΤΟΓΑΝ : ΕΙΣΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ

Kιλιτσντάρογλου : Είσαι ο δολοφόνος των 52 εκείνων ατόμων, κι αν δεν κάνεις μήνυση είσαι δειλός!

Σκληρή απάντηση έδωσε ο πρόεδρος του CHP Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου στον συσχετισμό που έκανε ο πρωθυπουργός Ερντογάν ανάμεσα στο κόμμα του και τις επιθέσεις στο Ρεϊχανλί.

Μερικά από αυτά που είπε ο Κιλιτσντάρογλου χτυπώντας συχνά το βήμα με την γροθιά του, είναι τα εξής :

-Ρωτάω τον Ερντογάν : Η ΜΙΤ παρακολουθούσε από τον Απρίλιο 3 αυτοκίνητα βόμβες ; Αν είσαι άνθρωπος απάντησε, μην πας να ξεφύγεις. Η ΜΙΤ πότε προειδοποίησε για τελευταία φορά τους αρμόδιους ; Να δώσω εγώ ημερομηνία : 9/5/2013…Σου κάνω ερωτήσεις που σε συνθλίβουν. Όταν σου είπα πως ¨είσαι ο δολοφόνος εκείνων των 52 ανθρώπων¨, να ξέρεις πως ήξερα κάποια πράματα.

– Η ΜΙΤ δεν υπάγεται σε μπακάλη, υπάγεται απευθείας σε σένα. Εσένα ενημερώνει. Βγήκε τώρα και δηλώνει πως ¨Υπήρξε έλλειψη συντονισμού μεταξύ των υπηρεσιών πληροφοριών¨. Υπεύθυνη για τον θάνατο των 52 ατόμων είναι η πολιτική εξουσία. Εάν διαθέτεις έστω και λίγη ηθική, σε εκείνη την καρέκλα δεν μπορείς να κάθεσαι, θα παραιτηθείς.

……..

Ποιος είναι υπεύθυνος για την έκρηξη ; TO CHP λέει ! Μα ποιος είσαι εσύ που θα κατηγορήσεις το CHP ; Κοίτα πρώτα τον εαυτό σου. Κράτος κυβερνάς. Τα οχήματα εκείνα πως ήρθαν από την Συρία ; Από τον Απρίλιο ακόμη παρακολουθούνταν. Το κράτος έκανε το καθήκον του, η εξουσία δεν το έκανε. Την τελευταία προειδοποίηση την έκαναν μέσω κινητού τηλεφώνου.

– Γιατί μετέτρεψες τα σύνορα σε χάνι όπου όποιος θέλει μπαίνει και βγαίνει ; Ο υπουργός Τελωνείων δηλώνει πως ¨Είναι αληθές δεν υπάρχουν εκεί κάμερες ασφαλείας¨ . Γιατί δεν υπάρχουν ; Διότι εκεί εκπαιδεύουν τους μαχητές-μέλη των τρομοκρατικών οργανώσεων. Αν υπήρχαν κάμερες ασφαλείας θα εντοπίζονταν. Αυτός ο οποίος είναι συνεργός και συμμέτοχος σε τρομοκρατική οργάνωση είναι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

– Η δημοσιογράφος Αμπερίν Ζαμάν εκδιώχθηκε από μια εφημερίδα. Συναντάται στην Συρία με μέλη της αντιπολίτευσης. Ρωτάει ¨είναι αληθές πως η Τουρκία σας δίνει όπλα ;¨. Η πρώτη απάντηση έρχεται από τον Χανί : ¨Οι Τούρκοι μας βοηθάν¨. Η Ζαμάν ξαναρωτά : Σας δίνει όπλα ; Χάνι : Ο Αλλάχ να την βοηθά, μας δίνει ελαφρά όπλα και σφαίρες. Τα όπλα παραδίδονται στο σημείο μηδέν των συνόρων. Οι παραδόσεις γίνονται νύχτα. Αυτοί που τα παραδίδουν είναι Τούρκοι ντυμένοι με πολιτικά ρούχα. Όταν λοιπόν λέω στον Ερντογάν πως είσαι συνεργός και συμμέτοχος σε τρομοκρατική οργάνωση, κάτι ξέρω. Μα την 90 ετών Τουρκική Δημοκρατία πως την φέρνεις σε αυτά τα χάλια ;

– Περιμένουμε, είπε πως θα υποβάλει αγωγή. Και αν δεν υποβάλλεις είσαι δειλός. Δηλώσαμε πως οδηγεί την Τουρκία στον βούρκο της Μέσης Ανατολής. Δηλώσαμε πως το τίμημα θα είναι βαρύ. Τίμημα που δεν θα το πληρώσεις εσύ, εσύ έχεις χιλιάδες άτομα να σε φυλάνε, το τίμημα θα το πληρώσουν όλοι οι πολίτες στο Ρεϊχανλί και στο Χατάι. Όχι εγώ θα κάνω αυτό που ξέρω, λέει. Αν κάνεις όμως αυτά που ξέρεις, να τι γίνεται στο Ρεϊχανλί.

………….

Αυτός ο οποίος έχει βουλιάξει μέχρι το λαιμό στο αίμα είναι ο Ερντογάν. Αυτός θα πνιγεί στον βούρκο της Μέσης Ανατολής, αλλά αυτό που μας στενοχωρεί είναι οι άνθρωποι που πεθαίνουν εκεί. Διότι υπάρχει μια προδοσία του πολιτισμού τους. Στο Ιράκ σκοτώθηκαν 1,5 εκ. μουσουλμάνοι. Ακούστηκε τίποτε ; Δεκάδες χιλιάδες γυναίκες βιάστηκαν, ακούστηκε τίποτε ; Κιχ δεν ακούστηκε.

…………….

Εφ. Ραντικάλ 28/5/2013

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone