ΣΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΑΠΟ ¨ΤΟ ΕΞΠΡΕΣ ΤΟΥ ΜΕΣΟΝΥΚΤΙΟΥ¨..

Δεν πρόκειται για φυλακή αλλά για οίκο βιασμών

Ο  βουλευτής Ερτουγρούλ Κιουρκτσού μετά από έρευνα που έκανε, δήλωσε πως η φυλακή ανηλίκων Σακράν μετατράπηκε σε ¨οίκο βασανιστηρίων και βιασμών¨.

Ο βουλευτής του BDP Ερτουγρούλ Κιουρκτσού, δήλωσε πως ¨ Δυστυχώς οι φυλακές έχουν μετατραπεί σε οίκο βασανιστηρίων και βιασμών για τα παιδιά. Η Τουρκία πρέπει να ξεσηκωθεί και να στηρίξει τα παιδιά της¨. Ο Κιουρκτσού σε συνέντευξη τύπου στην βουλή, υποστήριξε πως στην φυλακή ανηλίκων Σακράν, διαπράττονται κακές πρακτικές από σεξουαλική ενόχληση και βιασμούς, ως βία και απομόνωση. Ο Κιουρκτσού υποστήριξε πως παιδιά ηλικίας μεταξύ 13 έως 17 ετών υπόκεινται σε βαριά βασανιστήρια, και ότι για αυτό το θέμα προσέφυγε στην Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της βουλής και ότι θα προσφύγει επίσης στο υπουργείο Δικαιοσύνης. Ο Κιουρκτσού ανέφερε πως σε περίπτωση που δεν αποδώσουν αυτές οι προσπάθειες θα κατευθυνθεί σε πιο αποτελεσματικές οδούς, και περιέγραψε πως όταν είχαν εμφανιστεί τα περιστατικά στην φυλακή ανηλίκων του Πόζαντι, οι αρμόδιοι είχαν μιλήσει για ¨μεμονωμένο περιστατικό¨.

………….

Ο Κιουρκτσού είπε : ¨Βρισκόμαστε πλέον αντιμέτωποι με μια μεγάλη καταστροφή που δεν μπορεί να σκεπαστεί. Το υπουργείο Δικαιοσύνης αντί να επιτρέπει αυτού του είδους την εκμετάλλευση των παιδιών θα πρέπει να προτιμήσει να τιμωρήσει τους υπεύθυνους.

……….

Μιλώντας εκ μέρους του Συλλόγου Σύγχρονων Νομικών η δικηγόρος Νεργκίς Τουμπά Ασλάν είπε πως μετά από τις συναντήσεις που είχε με το παράρτημα Σμύρνης του συλλόγου τους βρέθηκαν αντιμέτωποι με μια άσχημη εικόνα. Η Ασλάν περιέγραψε παιδιά που η φωνή τους μέχρι τώρα δεν ακουγόταν και δεν μπορούσαν να περιγράψουν τα προβλήματα τους, παιδιά που έχουν προβλήματα πρόσβασης σε γιατρούς και θεραπεία, που κρατούνται στην απομόνωση, και παρεμποδίζεται το δικαίωμα τους να κάνουν προσφυγές και καταγγελίες ή να μετάσχουν σε κοινωνικές εκδηλώσεις. Η Ασλάν περιέγραψε με παραδείγματα τα προβλήματα των ανήλικων κρατουμένων : Εφαρμόζεται έντονη βία σε βάρος των ανήλικων κρατουμένων από τους διευθυντές, τους αρχιφύλακες και τους φύλακες. Οι φύλακες βάζουν τα παιδιά σε δωμάτια με σφουγγάρια, δένουν με πλαστικές χειροπέδες τα χέρια και τα πόδια τους, κλείνουν τις κάμερες και μετά τα δέρνουν πολύ¨

Η Ασλάν ανέφερε πως ο ¨υποδιευθυντής¨ δέρνει τα παιδιά με λάστιχο.

Εφ. Ταράφ 28-5-2013

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone