ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΟΥ ΠΚΚ ΜΠΑXΟΖ ΕΡΝΤΑΛ

 

Ο Μπαχόζ Ερντάλ δηλώνει : Κυρήξαμε εκεχειρία. Είπαν ¨ δεν φτάνει, αποσυρθείτε¨. Τώρα αποσυρόμαστε. Αύριο θα πούνε ¨Κι αυτό δεν φτάνε, εγκαταλείψτε τα όπλα¨. Πρόκειται για επιβολή παράδοσης. Ακόμη και στους πιο δύσκολους όρους το ΠΚΚ δεν είναι δυνατόν να αποδεχθεί παράδοση

¨Εάν το κράτος εμπράκτως εφαρμόσει την εκεχειρία, τα ένοπλα στελέχη του ΠΚΚ θα έχουν ολοκληρώσει την απόσυρση τους εντός δύο μηνών. Αλλά εάν συνεχιστούν οι βόλτες των Heron, ο αριθμός των πολιτοφυλάκων, η συνέχιση κατασκευής των φυλακίων και οι στρατιωτικές μεταφορές στην περιοχή, τότε η απόσυρση θα παραταθεί έως το φθινόπωρο.

…………………

Το θέμα φτάνει στην αφομοίωση και ο Μπαχόζ Ερντάλ δηλώνει τα εξής :

¨Αυτή η πολιτική του εκτουρκισμού φτάνει μέχρι την Οθωμανική περίοδο και το κομιτάτο Ένωση και Πρόοδος. Αυτό ακόμη δεν τελείωσε. Πάει ο Ερντογάν στην Γερμανία, και ασκεί κριτική λέγοντας πως είναι έγκλημα κατά της ανθρωπότητας η έλλειψη τουρκικής εκπαίδευσης. Μα στην χώρα μας ακόμη η εκπαίδευση στην μητρική γλώσσα στα κουρδικά ακόμη απορρίπτεται. Ο Μπουλέντ Αρίντς δηλώνει πως ¨τα κουρδικά δεν είναι πολιτισμένη γλώσσα¨. Πρέπει να γίνει αντιληπτό το εξής : Για όσο διάστημα δεν υπάρχει παροχή εκπαίδευσης στην μητρική γλώσσα, αυτό σημαίνει πως η αφομοίωση συνεχίζεται.

……………….

Κουρδικο Πρακτορείο Φιράτ 14/5/2013

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone