ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΧΑΜΠΙΠΟΓΛΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

Χρυσή Αυγή : ¨Εάν κατασκευαστεί τζαμί στην Αθήνα, θα ξεσπάσει μέτωπο 100.000 ατόμων¨ (!)

Πρόεδρος της ΑΒΤΤF Χαλίτ Χαμπίπογλου : ¨Η κυβέρνηση μπροστά στην απειλή της Χρυσής Αυγής πρέπει να εξετάσει όλα τα ενδεχόμενα, από το κόψιμο της κρατικής επιχορήγησης μέχρι ακόμη και το κλείσιμο αυτού του κόμματος¨.

Το κόμμα της Χρυσής Αυγής στην Ελλάδα, εναντιώθηκε στο θέμα της κατασκευής τζαμιού που προορίζεται να καλύψει τις ανάγκες των μουσουλμάνων που ζούνε στην Αθήνα και στα περίχωρα της. Σύμφωνα με την είδηση του AFP, o εκπρόσωπος τύπου της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης δήλωσε πως ¨Εάν κατασκευαστεί τζαμί στην Ελλάδα για τους μουσουλμάνους, οι εμπνευστές του θα βρεθούν αντιμέτωποι με ένα μέτωπο 100.000 Ελλήνων¨

Tην ώρα που υπάρχει απειλή για εξέγερση σε περίπτωση κατασκευής τζαμιού στην Αθήνα, εκφράζονται φόβοι για αύξηση της έντασης μεταξύ μουσουλμάνων της χώρας και μελών της Χρυσής Αυγής. Διότι πριν από μια εβδομάδα στάλθηκε απειλητικό σημείωμα στην ένωση Μουσουλμάνων Ελλάδας. Στο απειλητικό γράμμα αναφέρεται πως σε περίπτωση που οι μουσουλμάνοι δεν κλείσουν τις επιχειρήσεις και δεν εγκαταλείψουν την χώρα μέχρι τις 30/6/2013 ¨θα τους σφάζουν στον δρόμο σαν τα κοτόπουλα¨. Στην απειλητική επιστολή περιλαμβάνονταν βαριές προσβολές και βρισιές για την Ισλαμική θρησκεία και τους μουσουλμάνους.

Η απειλή επιστολή που έφερε το σύμβολο της Χρυσής Αυγής εντοπίστηκε ότι στάλθηκε από το κεντρικό ταχυδρομείο της Αθήνας, αλλά δεν έγινε δυνατό να εντοπιστεί ποιος το έστειλε. Η Χρυσή Αυγή που πέτυχε να μπει στο ελληνικό κοινοβούλιο στις εκλογές που έγιναν τον Ιούνιο του 2012 και κέρδισε 18 θέσεις, αρνήθηκε πως έστειλε την απειλητική επιστολή.

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τούρκων Δυτικής Θράκης (ABTTF) Χαλίτ Χαμπίπογλου δήλωσε : Σήμερα το νεοναζιστικό και ακροδεξιό κόμμα της Χρυσής Αυγής, έχει φτάσει να απειλεί όλους τους μουσουλμάνους στην χώρα. Η απειλή της πως εάν κατασκευαστεί τζαμί στην χώρα, θα αρχίσουν εξέγερση, δεν χωράει στο μυαλό μας. Η κυβέρνηση μπροστά στην απειλή της Χρυσής Αυγής πρέπει να εξετάσει όλα τα ενδεχόμενα, από το κόψιμο της κρατικής επιχορήγησης μέχρι ακόμη και το κλείσιμο αυτού του κόμματος¨.

Ιστοσελίδα της ABTTF από www.digitaljournal.com

28/5/2013