ΠΕΡΙ ΠΡΟΗΓΜΕΝΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ…

Κωνσταντινούπολη : Είμαστε κλειστά λόγω της πρωτομαγιάς

¨Αύριο πρωτομαγιά… Αλλά το έτος είναι 1980…¨ , ¨ Προφανώς όλοι θα γιορτάσουν την πρωτομαγιά στο σπίτι τους¨… Αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προκάλεσε η ακύρωση των δρομολογίων του μετρό, των λεωφορείων και των φέριμποτ και το κλείσιμο δρόμων.

Αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προκάλεσε η ανακοίνωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κωνσταντινούπολης πως αύριο ακυρώνονται πολλά δρομολόγια μέσων μαζικής μεταφοράς, από το μετρό μέχρι τα φέριμποτ. Τα τουίτς που δημοσιεύτηκαν στο twitter, δείχνουν τις αντιδράσεις για αυτές τις απαγορεύσεις.

Μερικά εξ αυτών είναι τα κάτωθι :

Κωνσταντινούπολης : Είμαστε κλειστά λόγω πρωτομαγιάς.

Η λογική της ελευθερίας και της δημοκρατίας : Ακύρωση όλων των δρομολογίων του μετρό, των λεωφορείων.

Η πρωτομαγιά είναι επίσημη γιορτή. Δεν είναι λογικό να παρεμποδίζονται άτομα να γιορτάσουν μια επίσημη γιορτή σε συγκεκριμένο τμήμα της πόλης.

Πρώτη φορά στην ζωή μου ακούω πως στην πρωτομαγιά ακυρώνονται τα δρομολόγια των μέσων μαζικής μεταφοράς. Τι φοβούνται, μήπως βγει όλη η Κωνσταντινούπολη στο Ταξίμ ;

Προφανώς δεν είναι τραβηγμένο να πω πως ακύρωσαν λόγω πρωτομαγιάς και τα υπεραστικά δρομολόγια των λεωφορείων.

Το κράτος που στις άλλες γιορτές έχει δωρεάν μετακινήσεις για λεωφορεία και μετρό, τώρα που αφορά την πρωτομαγιά, δεν τα βάζει να δουλέψουν. Αυτό μόνο λέω !

Αύριο είναι 1 Μαΐου…Αλλά το έτος 1980…

Μα οι άνθρωποι το έλυσαν το θέμα. Κοίτα μια πρωτομαγιά. Δεν υπάρχει κλομπ, δεν υπάρχει σπρέι πιπεριού, δεν υπάρχει και απευθείας πρόσβαση. Ας βάλουν και απαγόρευση εξόδου από τα σπίτια, να τελειώνει η ιστορία.

…………..

Και μετά από ένα σύντομο διάλειμμα πρωτομαγιάς, συνεχίζουμε από εκεί που σταματήσαμε, προς την προηγμένη δημοκρατία !

Bianet.org 30/4/2013 

Σχ : Είναι να αναρωτιέται κανείς. Αυτοί οι οποίοι παίρνουν τέτοια μέτρα κατά του ίδιου τους του κόσμου, είναι δυνατόν να δώσουν κάτι που να ικανοποιήσει το ΠΚΚ ; Ίδωμεν…