ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ Ή ΔΟΛΟΣ ΤΗΣ ΜΙΤ ;

Η ΜΙΤ παρακολουθούσε 6 μήνες τον δολοφόνο του Ρεϊχανλί

Ο Εμπού Φιράζ για τον οποίο ο πρωθυπουργός δήλωσε πως ¨σχεδίασε την σφαγή στο Ρεϊχανλί¨, είχε πάει την επιτροπή του κόμματος CHP στον Άσσαντ. Η ΜΙΤ για 6 μήνες παρακολουθούσε τον Φιράζ, αλλά δεν είχε προειδοποιήσει το CHP και την αστυνομία.

Η εφημερίδα Ταράφ αποκάλυψε πως η ΜΙΤ, μεταξύ 18 και 24 Απριλίου παρακολουθούσε τις συναντήσεις των μετέπειτα δραστών της διπλής βομβιστικής επίθεσης που θέλαν να προμηθευτούν οχήματα, η ΜΙΤ είχε εντοπίσει ακόμη και τις πινακίδες των οχημάτων που θα χρησιμοποιούνταν στην επίθεση, και 18 ώρες πριν τις επιθέσεις είχε ενημερώσει σχετικά την κυβέρνηση, την αστυνομία και την στρατοχωροφυλακή. Πηγές της ΜΙΤ, αναφερόμενες στις ειδήσεις της Ταράφ σχολίασαν πως ¨Δεν μπορούμε να κάνουμε καμία δήλωση για αυτό το θέμα¨.

…………….

Σε έγγραφα του κράτους καταγράφεται πως η ΜΙΤ επί 23 μέρες υπέκλεπτε συνομιλίες σχεδίων σχετικά με τις επιθέσεις, και οι αναφορές αυτές την φέρνουν σε δύσκολη θέση στην περιοχή.

…………………..

Η ΜΙΤ από τις αρχές Απριλίου ακόμη, παρακολουθούσε μι δικαστική απόφαση και δια ζώσης τους δράστες, αλλά δεν είχε ενημερώσει σχετικά την στρατοχωροφυλακή, την αστυνομία και την κυβέρνηση. Μέχρι που στις 8 Μαίου έφτασε στην αστυνομία μια καταγγελία. Η αστυνομία την κοινοποίησε στην εισαγγελία, και η υπόθεση άλλαξε καθώς στάλθηκε σε όλες τις μονάδες ασφαλείας. Όταν η ΜΙΤ μοιράστηκε με την αστυνομία και την στρατοχωροφυλακή το περιεχόμενο των παρακολουθήσεων της, έμεναν μόνο 18 ώρες για την ώρα της έκρηξης.

Μετά από την παραλαβή αυτών των πληροφοριών από την αστυνομία και την στρατοχωροφυλακή, έγιναν κάποιες εφόδους σε σπίτια, αλλά δεν βρέθηκαν τα γεμάτα με βόμβες μινιμπάς. Αναφέρεται επίσης πως καθώς οι κάμερες της τροχαίας στο Ρεϊχανλί δεν διαθέτουν σύστημα αναγνώρισης πινακίδων, τα μινιμπάς δεν έγινε δυνατό να εντοπιστούν. Επίσης λέγεται πως η Περιφερειακή Διεύθυνση της ΜΙΤ στο Χατάι, ενημέρωσε αστυνομία και στρατοχωροφυλακή για την διεύθυνση όπου ήταν οι αποθήκη με τα μινιμπάς, αφού αυτά είχαν βγει από εκεί και μετά.

……………

Εφ. Ταράφ 29/5/2013