ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΠΩΛΗΣΗ ΣΕ ΤΟΥΡΚΟΥΣ !

Mεγάλο σοκ για τους Τούρκους !

 Δύο ισραηλινές εταιρίες έχτισαν δύο πόλεις σε ακτές της Μεσογείου στην KKTC αλλά… 

Ισραηλινοί και Άγγλοι μέσω Τούρκων δικηγόρων έστησαν 443 εταιρίες ¨παραβάν¨ και πρώτα άρχισαν να αγοράζουν εκτάσεις σε Κερύνεια, Αμμόχωστο, Μόρφου, Καρπασία, Γλυκά Νερά, Ριζοκάρπασο, Μπουγιουκονούκ, Μπαχτσελί, Γενίερένκοϊ και Σαντραζάμκοϊ. Εκεί άρχισαν να χτίζουν πολυτελή συγκροτήματα.

Βίλλα αξίας 240 χιλιάδων στερλίνων

Δύο ισραηλινές εταιρίες, οι Davit Lewis και Koll Mann, με την ενθάρρυνση του υπουργείου Οικονομικών της KKTC αγόρασαν έκταση 30 στρεμμάτων στην προβλήτα της ¨μύτης¨ της Κύπρου που ¨βλέπει¨ προς την Τουρκία. Άρχισαν να χτίζουν νέες κωμοπόλεις σε περιοχές σε περιοχές της Μεσογείου όπως στο Τοπτσούκοϊ, στο Ερένκοϊ και στο Μπαχτσελέρ. Όταν ολοκλήρωσαν την κατασκευή έβγαλαν προς πώληση 1500 βίλλες προς 240.000 στερλίνες έκαστη. Αλλά οι εταιρίες που έβγαλαν τις βίλλες προς πώληση, ανακοίνωσαν πως δεν μπορούσαν να πωληθούνε σε Τούρκους πολίτες.

Τούρκοι και Τουρκοκύπριοι που ζήτησαν να αγοράσουν βίλλα, εξεπλάγησαν πολύ όταν άκουσαν να τους λένε πως ¨Δεν υπάρχει βίλλα για εσάς¨. Κάποιοι Τούρκοι ανέφεραν πως οι ξένοι για να αποκτήσουν δικαιώματα στα διεθνή ύδατα, αγοράζουν εδάφη στην KKTC και στήνουν βίλες, και προσθέτουν πως ¨Κατά τα τελευταία χρόνια αυξήθηκαν οι πωλήσεις ακινήτων στους ξένους. Και οι πολιτικοί τα παραβλέπουν αυτά για να έρθουν χρήματα στο νησί¨.

Βίλες αξίας 240.000 στερλίνων

Οι βίλες αυτές που κατασκευάστηκαν στην πιο ωραία και παρθένα περιοχή της KKTC, πωλούνται προς 240.000 στερλίνες. Αλλά τις κατοικίες εκείνες μπορούν να τις αγοράσουν μόνο Άγγλοι και Ισραηλινοί.

 Το υπουργείο Οικονομικών δεν βλέπει κανένα θέμα

Ο υπουργός Οικονομικών Ερσίν Τατάρ, ανέφερε πως στην KKTC υπάρχουν 3 χιλιάδες Ρώσοι πολίτες και 10 χιλιάδες Άγγλοι και δήλωσε : ¨Οι Ρώσοι και οι Άγγλοι που ζούνε στον νότο μπορούν να έρθουν και να εγκατασταθούν στον βορά. Μπορούνε από εδώ να παίρνουν τις συντάξεις τους. Μπορούν να επιφέρουν οφέλη στην οικονομία μας. Για την εγκατάσταση και αγορά ακινήτων στον βορά από Ρώσους και Άγγλους πολίτες που ζούνε στον νότο, δεν υπάρχει κανένα θέμα¨.

 Εφ. Βατάν 31/3/2013

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone