ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥ ΟΥΛΟΥΝΤΕΡΕ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ

To αίμα του Ουλούντερε στα χέρια σας

Την περασμένη εβδομάδα στην Τουρκία συζητήθηκε πρώτα η έκκληση του Αμπντουλάχ Οτζαλάν για ειρήνη και ακολούθως η συγγνώμη που αναγκάστηκε να ζητήσει το Ισραήλ από την Τουρκία σχετικά με το πλοίο Μαβί Μαρμαρά, ως αποτέλεσμα των επαφών του Ομπάμα.

Μεταξύ αυτών των δύο ιστορικών γεγονότων υπήρξε και μια άλλη εξέλιξη. Η επιτροπή για το Ουλούντερε ολοκλήρωσε τις εργασίες της και κοινοποίησε στην κοινή γνώμη την σχετική της αναφορά.

Η αναφορά απαρτιζόταν από 84 σελίδες. Η περίληψη ήταν η εξής : ¨Δεν υπήρξε πρόθεση στο περιστατικό. Πριν από το ατύχημα είχαν ληφθεί πληροφορίες από την ΜΙΤ και το Γενικό Επιτελείο πως επίκειτο δράση ανταρτών στην οποία θα μετείχε και ο Φεχμάν Χουσεϊν¨.

Η συνείδηση μου με ενόχλησε όταν διαβάζοντας την αναφορά , έβλεπα την προσπάθεια που έγινε για να κλείσει το θέμα του ποιος ήταν αυτός που έδωσε την εντολή ¨πυρ¨.

Το Ουλούντερε είναι μια πραγματικότητα

Που όλοι ξέχασαν…

Που θέλουν να ξεχάσουν…

Που επιδιώκουν να ξεχαστεί…

Και για την οποία διστάζουν να μιλήσουν.

Το BDP προ πολλού το ξέχασε. Ο Αμπντουλλάχ Οτζαλάν και το ΠΚΚ δεν έβαζαν στο στόμα τους την λέξη Ουλούντερε. Η δε εξουσία τιμωρούσε όποιον εξακολουθούσε να μιλάει για αυτό.

Αυτοί οι οποίοι έκλαιγαν για τους ¨μάρτυρες¨ του Μαβί Μαρμαρά, μιλώντας για τους νεκρούς του Ουλούντερε, κατέφευγαν σε ανηθικότητες του τύπου ¨μα ήταν λαθρέμποροι, τρομοκράτες¨ ή ¨γίνονται τέτοια ατυχήματα¨. Θρήσκοι μεν αλλά την σφαγή την ¨ευλογούσαν¨.

Ε μα το είπα, διαβάζοντας την αναφορά, με ενόχλησε η συνείδηση μου.

Αντικρίζοντας την προσπάθεια που καταβλήθηκε για να σκεπαστεί το περιστατικό αισθάνθηκα ντροπή για την ιδιότητα μου ως μουσουλμάνου και ως ανθρώπου

Από την αρχή ακόμη δεν παράτησα το περιστατικό του Ουλούντερε. Χωρίς να νοιάζομαι για την στοχοποίηση μου από την ΜΙΤ και από την εξουσία, και σε πείσμα του προσωπικού της ΜΙΤ που κόλλησαν πίσω μου, αναζήτησα την αλήθεια. Και σήμερα βλέπω ότι αυτοί που την πρώτη μέρα έλεγαν πως ¨η πληροφορία δεν πήγε από εμάς¨, στα κείμενα που εμπεριέχονται στην αναφορά, δηλώνουν πως ¨η πληροφορία πήγε από εμάς αλλά ήταν γενική¨.

Θυμάστε, όταν συνέβη η σφαγή του Ουλούντερέ σας είχα κοινοποιήσει πέντε πληροφοριακά σημειώματα που είχαν φύγει από την ΜΙΤ. Όλα τα σημειώματα εστίαζαν στον Φεχμάν Χουσείν.

………………….

Σας συμβουλεύω να διαβάσετε το τμήμα της αναφοράς σχετικά με την ΜΙΤ στην σελίδα 1. Εν περιλήψει αναφέρουν τα εξής : ¨Παρείχαμε γενικές πληροφορίες που είχαν απωλέσει την επικαιρότητα τους. Δεν μιλούσαμε για είσοδο αλλά για εμφάνιση. Εννοούσαμε το Β.Ιράκ. Δεν υπήρχε πληροφορία σχετικά με την ημερομηνία εισόδου και την ομάδα εισόδου¨.

Τώρα λοιπόν έχουμε δικαίωμα να ρωτήσουμε. Μα καλά εσείς δεν λέγατε πως δεν στείλατε πληροφορίες ; Ένα πληροφοριακό σημείωμα στο οποίο γίνεται λόγος για ¨Ουλούντερε του Ορτάσου, Φεχμάν Χουσείν, 10 χλμ, κοντά στα σύνορα, ετοιμασία δράσης¨ θεωρείται γενικόλογο σημείωμα ; Πως δηλαδή αυτές οι εντυπωσιακές λεπτομέρειες, μετεβλήθησαν σε γενικόλογες ; Στο Ουλούντερε δεν είναι η περιοχή όπου έγινε το περιστατικό ; Γιατί σήμερα κάνετε λογοπαίγνια με το Β.Ιράκ ; Αγαπητοί αξιωματούχοι της ΜΙΤ, εγώ είμαι ή εσείς που με αυτά τα παιχνίδια λέξεων κάνετε μοντάζ ; Και γιατί με λογοπαίγνια αισθανθήκατε σήμερα την ανάγκη να αλλάξετε μια διασταυρωμένη αναφορά που περιείχε στόχο, χώρο και τοποθεσία ; Γιατί κάνατε αυτό το μοντάζ ; Και πως μια αναφορά με ημερομηνία 6 μέρες πριν από το περιστατικό κρίνεται πως έχει χάσει την επικαιρότητα της.

Ξέρω ρωτάω δύσκολα πράματα. Ερωτήσεις που δεν μπορούν να απαντηθούν. Τελευταία μου κουβέντα είναι η εξής. Το αίμα των Ουλουντεριωτών είναι στα χέρια των ΜΜΕ, της εξουσίας, της ΜΙΤ και του Γενικού Επιτελείου. Ακόμη και η συγγνώμη δεν τους σώζει. Ο λογαριασμός θα δοθεί στον άλλο κόσμο.

 Εφ. Ταράφ

 Μεχμέτ Μπαρανσού 25/3/2013

Σχ : Προς ανάμνηση των αθώων θυμάτων που κομματιάστηκαν στα παγωμένα βουνά από τον στρατό της Τουρκίας θυμίζουμε ξανά τα θύματα και κυρίως τις ηλικίες τους. Ούτε ΜΙΑ επίσημη συγγνώμη μέχρι σήμερα…

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone