ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

Άρχισε στην Κω το ¨1 Ελληνοτουρκικό Τουριστικό Φόρουμ¨

Από το Μπόντρουμ επιτροπή 45 ατόμων μετέβη στην Κω για το ¨1ο Ελληνοτουρκικό Τουριστικό Φόρουμ¨. Την τουρκική επιτροπή στην συνοριακή πύλη του νησιού τους υποδέχτηκαν η αντινομάρχης Δωδεκανήσων Μαρία Κυπραίου, ο εκπρόσωπος των ταξιδιωτικών πρακτορείων Κώστας Κουγιουμτζόγλου, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Κω Μηνάς Χατζημιχάλης, και ο πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου του νησιού Γιάννης Παπού.

Στην τουρκική επιτροπή υπήρχαν η πρόεδρος του TURSAB (Ένωση Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Τουρκίας)- Μπόντρουμ Σεβίντς Γκιοκμπέλ, ο πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου του Μπόντρουμ Χαλίτ Οζγιούρτ, ο διευθυντής των Τουρκικών Αερογραμμών του Μπόντρουμ Τουράν Γιαρντιμτζί, η διευθύνων σύμβουλος της Milas Turizm Μεχτάπ Γιλντίζ, ο πρόεδρος του Εκτελεστικού Συμβουλίου του TURSAB-Σμύρνης Ριζά Γκεντζάϊ, ο διευθυντής της TURSAB περιφέρειας Αιγαίου Αλή Γκιουμούς, η πρόεδρος της Ένωσης Ξεναγών Μπόντρουμ Νεσέ Γκιοκμπέλ, εκπρόσωποι ταξιδιωτικών πρακτόρων και επιχειρηματίες.

Η ελληνική επιτροπή ζήτησε να υπάρξουν δρομολόγια ανάμεσα στην Κωνσταντινούπολης και την Κω. Στο φόρουμ που οργανώνεται με την συνεργασία των κεντρικών της TURSAB, του Περιφερειακού Συμβουλίου της TURSAB και των τουριστικών παραγόντων της Κω, θα συζητηθεί τι μπορεί να γίνει μεταξύ των δύο χωρών για την αύξηση των τουριστικών εσόδων και για θέματα συνεργασίας.

Πρακτορείο Ειδήσεων Τζιχάν 13/4/2013