ΠΡΟΧΩΡΑ ΓΟΡΓΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΑΙΝΟ ΥΨΗΛΗΣ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ

15 νομοί συνδέονται μεταξύ τους με το γρήγορο τραίνο 

Επόμενος στόχος του γρήγορου τραίνου η Προύσα και η Σμύρνη

Με αυτές τις γραμμές 15 μεγάλες επαρχίες της Τουρκίας θα ενωθούνε μεταξύ τους. Το γρήγορο τραίνο θα αφορά σχεδόν τον μισό πληθυσμό της Τουρκίας. Το δρομολόγιο Άγκυρα0-Σμύρνη θα πέσει στις 3,5 ώρες.

Νέος στόχος του Τραίνου Υψηλής Ταχύτητας (YHT) είναι η γραμμή Άγκυρας-Κωνσταντινούπολης. Με την γραμμή αυτή που αρχίζει στις 29 Οκτωβρίου-μέρα της Γιορτής της Δημοκρατίας ο χρόνος του δρομολογίου Άγκυρας –Κωνσταντινούπολης θα πέσει στις 3 ώρες. Μετά από την προσθήκη της Σμύρνης στα γρήγορα δρομολόγια, τα γρήγορα τραίνα αρχίζουν δρομολόγια στις γραμμές Εσκισεχίρ-Αττάλεια, Ερζιντζάν-Τραπεζούντα, Προύσα-Μπαντίρμα-Μπαλικεσίρ-Σμύρνη, Σεβάστεια-Ερζιντζάν-Καρς, ενώ το YHT θα φτάσει μέχρι το Ντιγιαρμπακίρ. Ο οργανισμός σιδηροδρόμων θα καταστήσει το σιδηροδρομικό σύστημα, πόλο έλξης.

 

Με τα εγκαίνια των γραμμών Άγκυρας-Εσκισεχίρ, Άγκυρας-Ικόνιου και Εσκισεχίρ-Ικονίου, σχηματίστηκε μια γραμμή υψηλής ταχύτητας -δακτύλιος περίπου χιλίων χλμ. Ο επόμενος στόχος του γρήγορου τραίνου τώρα είναι η Κωνσταντινούπολη. Στην γραμμή Άγκυρας Κωνσταντινούπολης που αναμένεται να εγκαινιαστεί στις 29/10 , τα δρομολόγια του τραίνου θα είναι πιο συχνά από αυτά των αεροπλάνων. Κάθε 10-15 λεπτά θα υπάρχει γρήγορο τραίνο για Κωνσταντινούπολη.

Σμύρνη και όλη η Τουρκία

Οι υποδομές της γραμμής έχουν ολοκληρωθεί κατά 95%, και μετά από την τοποθέτηση των σημάτων και τις δοκιμές, θα ανοίξει. Με την έναρξη της γραμμής αυτής ο χρόνος μεταξύ Άγκυρας-Κωνσταντινούπολης θα πέσει στις 3 ώρες.

Ο επόμενος στόχος του γρήγορου τραίνου είναι η Προύσα, η Σμύρνη και η Σεβάστεια. Με αυτές τις γραμμές 15 μεγάλες επαρχίες της Τουρκίας θα έχουν ενωθεί. Το γρήγορο τραίνο θα περιλαμβάνει τον μισό πληθυσμό της Τουρκίας. Το γρήγορο τραίνο θα μειώσει την ώρα τον χρόνο του δρομολογίου Άγκυρας-Σμύρνης από 14 ώρες σε 3,5.

……………..

Haberler.com 8/4/2013