ΠΑΡΟΧΗ ΑΔΕΙΑΣ ΕΞΑΓΩΓΗΣ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ Ε.Ε.

Άδεια για εξαγωγή γάλακτος στην Ε.Ε.

Η Ε.Ε. η οποία από το 2001 σταμάτησε τις τουρκικές εξαγωγές γάλακτος και γαλακτοκομικών προϊόντων προς την Ε.Ε., πλέον επέτρεψε τις εξαγωγές. Σε πρώτο στάδιο έδωσε την άδεια για εξαγωγές σε 6 τουρκικές εταιρίες.

Την ανακοίνωση πως από τις 3 Απριλίου επιτρέπονται οι εξαγωγές γάλακτος και γαλακτοκομικών προϊόντων προς την Ε.Ε. , την έκανε ο υπουργός Τροφίμων, Γεωργίας και Κτηνοτροφίας Μεχντί Εκέρ.

Ο υπουργός Εκέρ στην μιλώντας σχετικά στην συνέντευξη τύπου που οργάνωσε για αυτό το θέμα είπε : ¨ Πριν από μερικές μέρες στην ιστοσελίδα της Γενικής Διεύθυνσης Ασφάλειας Καταναλωτή της Ε.Ε. οι τουρκικές εταιρίες έγιναν δεκτές ως τηρούντες τα στάνταρ για τι εξαγωγές γάλακτος και γαλακτοκομικών προϊόντων προς την Ε.Ε. , ανακοινώθηκε αυτό, και η διαδικασία άρχισε. Από τις 3 Απριλίου 2013 πλέον ισχύει επίσημα.

Ο Εκέρ θύμισε πως η Ε.Ε. από το 2001 είχε σταματήσει να αγοράζει γάλα και γαλακτοκομικά προϊόντα, και είπε πως σε πρώτο στάδιο δόθηκε άδεια για εξαγωγές τέτοιων προϊόντων στις εταιρίες Pınar süt, Aynes, Ak gıda, Tat Konserve Sek süt işletmesi, Natura Gıda, και Unilever/Algida

 Haber.sol.org 1/4/2013

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone