ΕΡΓΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΞΑΝΘΗΣ ΣΑΛΤΟΥΡΟΥ

Aφθονία χάτιμ στα Κιμμέρια

40 μαθητές απόφοιτοι των μαθημάτων Κορανίου που υπάγονται στην αιρετή μουφτεία Ξάνθης από το χωριό Κιμμέρια της Ξάνθης, οργάνωσαν στις 7 Απριλίου τελετή χάτιμ.

Στην τελετή που οργανώθηκε στο τζαμί του χωριού, μετείχαν ο πρόξενος της Τουρκικής Δημοκρατίας στην Κομοτηνή Οσμάν Ιλχάν Σενέρ, ο βουλευτής Ξάνθης Χουσείν Ζεϊμπέκ, ο εκλεγμένος μουφτής Ξάνθης Αχμέτ Μέτε, ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ξάνθης Σαλτούρος, οι πρώην βουλευτές Αχμέτ Φαίκογλου και Τσετίν Μάντατζη, ο περιφερειακός σύμβουλος Αν. Μακεδονίας αι Θράκης Ιρφάν Ουζούν, ο επικεφαλής του DEB Ξάνθης Οζάν Αχμέτογλου, ο πρόεδρος της Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης Αχμέτ Καρά, θρησκευτικοί λειτουργοί και πολλοί ομογενείς.

Στην τελετή χάτιμ αναγνώσθηκε πρώτα Σάλα και μετά προσευχές, ύμνοι και ποιήματα από το Κοράνι.

Στην ομιλία που έκανε εδώ ο εκλεγμένος μουφτής Ξάνθης, συνεχάρη όλα τα παιδιά, και τους ευχήθηκε να έχουν επιτυχίες στην παραπέρα ζωή τους.

Στην ομιλία που έκανε ο βουλευτής Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, εστίασε στα εκπαιδευτικά θέματα της μειονότητας, και συνεχάρη τους μαθητές που μετείχαν στην εκδήλωση.

Στην ομιλία που έκανε ο πρόξενος Ιλχάν Σενέρ συνεχάρη τους μαθητές για τις επιτυχίες τους, και ευχαρίστησε τις οικογένειες τους και τους διοργανωτές της εκδήλωσης.

Τέλος μοιράστηκε κρέας με πιλάφι στους μετέχοντες.

Εφ. Μπιρλίκ  8/4/2013

Σχ : Ο κ.Σαλτούρος ήταν ο  μόνος χριστιανός βουλευτής Θράκης  που όταν ψηφίστηκε η τροπολογία για τους ιμάμηδες, έβγαλε ανακοίνωση στην οποία τόνιζε πως παρά το ότι όπως έλεγε ήταν αναγκασμένος να την ψηφίσει, ήταν αντίθετος σε αυτήν ! Μάλιστα στο κείμενο του ουσιαστικά ενίσχυε τις τουρκικές θέσεις στην Θράκη. Μεταξύ άλλων έλεγε ¨ Επισημαίνω μάλιστα το θέμα της ουσιαστικής αναβάθμισης της θέσης και του έργου του Μουφτή, αναβάθμιση η οποία είναι άμεσα συνδεδεμένη με την ευρεία αποδοχή του από τη μειονότητα¨. Ουσιαστικά δηλαδή φωτογράφιζε τους ψευδομουφτήδες…..

Τώρα λοιπόν έρχεται πάλι αυτός ο χριστιανός βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, να παραστεί σε τελετή εκτουρκισμού παίδων, παρουσία όλων των πρακτόρων της Άγκυρας ! Ευχόμαστε ο Θεός να τον φωτίσει.