ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΜΔΟΕ ΤΟΥΡΚΙΑΣ-ΡΩΣΙΑΣ

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΜΔΟΕ ΤΟΥΡΚΙΑΣ-ΡΩΣΙΑΣ

Ο υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων Τανέρ Γιλντίζ συναντήθηκε με τον τον υπουργό Ενέργειας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Αλεξάντρ Νόβακ.

Ξεκίνησε στην Aττάλεια η συνεδρίαση της Μεικτής Διακρατικής Οικονομικής Επιτροπής (ΜΔΟΕ) Τουρκίας – Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Πριν την έναρξη της συνεδρίασης πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ των αντιπροσωπειών των δυο χωρών υπό τον υπουργό Ενέργειας και Φυσικών Πόρων Τανέρ Γιλντίζ, και τον υπουργό Ενέργειας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Αλεξάντρ Νόβακ, χωρίς την παρουσία δημοσιογράφων και τηλεοπτικών συνεργείων.

Ο Γιλντίζ στην ομιλία που εκφώνησε στην έναρξη της συνεδρίασης της Μεικτής Διακρατικής Οικονομικής Επιτροπής που ξεκίνησε μετά το πέρας της συνάντησης είπε ότι συζήτησαν πάρα πολλά θέματα με τον Νόβακ, τον οποίο αποκάλεσε φίλο, και την ομάδα του.

Ο υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων εξέφρασε την πεποίθηση ότι ήταν εποικοδομητική η συνεδρίαση της Μεικτής Διακρατικής Οικονομικής Επιτροπής, σημειώνοντας τα εξής:

«Συζητήθηκαν πάρα πολλοί τομείς. Από την ενέργεια και τις μεταφορές, από την γεωργία και την βιομηχανία, αναφερθήκαμε σε όλα τα θέματα που στηρίζουν την οικονομική και στρατηγική μας συνεργασία. Υπάρχει όγκος εμπορικών συναλλαγών μεταξύ Τουρκία και Ρωσίας 34 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αλλά είδαμε ότι υπάρχει ένα δυναμικό που μπορούμε να εκμεταλλευτούμε περισσότερο. Καταλαβαίνουμε ότι αναπτύσσονται οι συνεργασίες και πιστεύουμε ότι θα φτάσουμε στον στόχο των 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων που έχουν θέσει οι ηγέτες μας. Περίπου 1.500 εταιρείες από την Ρωσική Ομοσπονδία δραστηριοποιούνται αυτή τη στιγμή στην Τουρκία. Συνεχίζονται οι δραστηριότητες ύψους 250 δισεκατομμυρίων δολαρίων των Τούρκων κατασκευαστών στον κόσμο. Ένα κομμάτι 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων πραγματοποιείται στην Ρωσική Ομοσπονδία.»

 TRT 20/4/2013