ΤΟΥΡΚΟΣΚΑΤΟΜΠΑΤΣΟΙ

Αστυνομική φρίκη στο Ντιγιαρμπακίρ : ¨Για δες καλά, βγήκε στο μέτωπο του το νούμερο του παπουτσιού μου ; ¨

Σε σχολείο της πόλης Μπίσμιλ του νομού Ντιγιαρμπακίρ, γονέας δέχτηκε την σκληρή επίθεση της αστυνομίας διότι με το κινητό του κατέγραφε την επίθεση της αστυνομίας σε βάρος των μαθητών.

Ο Μεσούτ Εσέν την ώρα που με το κινητό του κατέγραφε στο Ντιγιαρμπακίρ την αστυνομική επίθεση, δέχτηκε ο ίδιος μια απάνθρωπη επίθεση. Ο θείος του Εσέν αντέδρασε λέγοντας ¨Ειρήνη, ειρήνη λένε, αυτή είναι λοιπόν η ειρήνη σας ; ¨.

Σύμφωνα με το DHA ο Μεσούτ Εσέν που υπέστη στην σκληρή επέμβαση της αστυνομίας και στο μέτωπο του έμεινε το αποτύπωμα από το παπούτσι του αστυνομικού, δήλωσε : ¨ Ο αστυνομικός πατούσε πάνω στο κεφάλι μου και σχεδόν πηδούσε. Μάλιστα είπε στον φίλο του «Για δες καλά, βγήκε στο μέτωπο του το νούμερο του παπουτσιού μου ;» . Με πήγαν σε ένα δωμάτιο όπου δεν υπήρχε κάμερα και για λεπτά ολόκληρα με βασάνιζαν. Τον Εσέν τον επισκέφτηκαν στο νοσοκομείο μέλη της IHD (Ένωση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων), οι οποίοι υπέβαλλαν και μήνυση κατά των αστυνομικών.

Χτες το βράδυ στο τεχνικό λύκειο Αναντολού της Μπίσμιλ του νομου Ντιγιαρμπακίρ, την ώρα που δεκάδες γονείς περίμεναν για να μετάσχουν σε σύναξη κηδεμόνων, δύο μαθητές άρχισαν να καβγαδίζουν. Λέγεται πως την ώρα εκείνη αστυνομική ομάδα που βρισκόταν στην αυλή του σχολείου, επενέβη, πέρασε χειροπέδες στους μαθητές και τους χτύπησε. Όταν ο γονέας Μεσούτ Εσέν θέλησε με το κινητό του να καταγράψει την επέμβαση των αστυνομικών, υπέστη ο ίδιος την σκληρή τους επίθεση.

Ο Εσέν λέει πως από εκεί τον μετέφεραν στην αστυνομία, όπου επίσης λέει υπέστη βία. Υποστηρίζει πως εκεί τον έδειραν με γκλομπ και μπαστούνια του μπέιζμπολ, και όταν σχηματίστηκαν μελανιές στο πρόσωπο και στο σώμα, λόγω της σοβαρότητας των τραυμάτων τον μετέφεραν στο νοσοκομείο της Ντίτζλε.

……………..

Ο Εσέν στην περιγραφή του αναφέρει και ένα φρικιαστικό περιστατικό ως εξής :

¨Λόγω των χτυπημάτων από την αστυνομία πονούσα παντού. Με χτυπούσαν και στο κεφάλι. Με γκλομπ και κλωτσιές με χτυπούσαν στα πόδια και στην κνήμη μου. Σε κάποια φάση με έριξαν κάτω και ένας αστυνομικός με πάτησε στο μέτωπο. Στηριζόμενος και στον τοίχο και σχεδόν πηδούσε πάνω στο μέτωπο μου. Στρεφόμενος σε φίλο του είπε μάλιστα «Για δες καλά, βγήκε στο μέτωπο του το νούμερο του παπουτσιού μου ; Εάν δεν βγήκε θα συνεχίσω ». Πραγματικά όπως βλέπετε όχι απλά το νούμερο του παπουτσιού αλλά όλο σχεδόν το ίχνος του παπουτσιού φαίνεται στο μέτωπο μου ακόμη. Μετά από αυτό το αστυνομικό βασανιστήριο, με απείλησαν να μην τα περιγράψω πουθενά αυτά¨.

………..

Haber.sol.org 4/4/2013

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone