ΤΟΥΡΚΟΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ

Φεστιβάλ στον Ν. Έβρο !

Ο Σύλλογος Ν. Έβρου με την στήριξη του Συλλόγου Γυναικών χωριού Λυκείου, θα οργανώσουν στις 6 και 7 Μαΐου ¨Φεστιβάλ Χιντρελλέζ και Άνοιξης¨. Οι εκδηλώσεις στις 6 Μαΐου θα γίνουν στον Κόμαρο και στις 7 Μαΐου στο Λύκειο. Στις εκδηλώσεις δίπλα στα τοπικά παραδοσιακά συγκροτήματα, θα μετάσχει και η ομάδα Παραδοσιακών Χορών Αδριανούπολης και ο καλλιτέχνης Αλή Ακατούρκ που θα εμφανιστούν επί σκηνής. Στους μετέχοντες στην εκδήλωση αξέχαστες στιγμές θα χαρίσουν και η ομάδα νταουλιών και ζουρνάδων που παίζουν στο πανηγύρι του Κιρκπινάρ.

 

Περιοδικό Ρόντοπ Ρουζγκαρί 26/4/2013 

Σχ : Πρόκειται για  την ετήσια τουρκοεκδήλωση που κάνει ο σύλλογος Μεινονότητας Ν. Έβρου για να υπενθυμίζει την παρουσία των τουρκόψυχων ΚΑΙ στον Έβρο. Εξ ου και το κόκκινο φόντο στην αφίσα. Όσο για τους μουσικούς που έρχονται από την τουρκοπανήγυρη της Αδριανούπολης, να αναφέρουμε πως όλα αυτά που παίζουν είναι εμβατήρια του Οθωμανικού στρατού….

Καλώς να τους δεχτούμε…Αλήθεια οι βίζες σε αυτούς δίνονται αυτόματα ; 

Αλήθεια το σήμα του DEB στην αφίσα των εκδηλώσεων τι σημαίνει ;  Προφανώς το προκείμενο πολιτικό κόμμα είναι χορηγός των τουρκοεκδηλώσεων. Έτσι είναι είπαμε, αν έχεις το ίδιο αφεντικό…