ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΡΟΞΕΝΟΥ-ΑΝΤIΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

Ο πρόξενος Ιλχάν Σενέρ επισκέφτηκε τον Ερτζάν Χουσείν

Ο πρόξενος της Τουρκικής Δημοκρατίας στην Κομοτηνή Οσμάν Ιλχάν Σενέρ, επισκέφτηκε τον αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας και Θράκης Ερτζάν Χουσείν. Ο υπεύθυνος για θέματα υγείας της περιφέρειας Ερτζάν Χουσείν ανέφερε πως η συνάντηση υπήρξε αποδοτική. 

Ο Ερτζάν Χουσέιν δήλωσε : Μετά από την επίσημη επίσκεψη που πραγματοποίησε στην χώρα μας ο κύριος υπουργός υγείας μας Μεχμέτ Μουεζίνογλου, εμείς μαζί με τον κύριο πρόξενο της περιοχής μας, εξετάσαμε το θέμα της καταπολέμησης των κουνουπιών, θέμα που ενδιαφέρει άμεσα Τουρκία και Ελλάδα και είχαμε μια αποδοτική συνομιλία. Συμφωνήσαμε και οι δύο πλευρές να συνεργαστούνε από τεχνική σκοπιά στο θέμα της χρήσης φαρμάκων. Πιστεύω πως τα λάθος μέτρα του παρελθόντος, που τέθηκαν στην επίσκεψη του κυρίου υπουργού μας, θα ξεπεραστούνε με αμοιβαία συνεργασία και οργάνωση. Για αυτό τον λόγο και εμείς κάναμε τον διαγωνισμό διετή, και έτσι από πλευράς συνέχειας τουλάχιστον δεν θα υπάρξει πιστεύω θέμα.

Ο πρόξενος Οσμάν Ιλχάν Σενέρ στον σχολιασμό που έκανε μετά από την επίσκεψη είπε : ¨ Μετά από την επίσκεψη του κυρίου υπουργού μας εξετάσαμε ιδιαίτερα τα θέματα συνεργασίας στον τομέα της υγείας. Όπως ανέφερε και ο Ερτζάν Χουσεΐν εξετάσαμε ιδιαίτερα το θέμα της ταυτόχρονης καταπολέμησης των κουνουπιών. Ταυτόχρονα θεωρούμε αυτήν την συνάντηση ως συνέχιση των επαφών που είχε ο κ. υπουργός μας. Μετά από την απόφαση Τουρκίας και Ελλάδας για την από κοινού καταπολέμηση των κουνουπιών στην περιοχή του Έβρου, κάναμε και εμείς μια συνάντηση για να βοηθήσουμε σε αυτό το θέμα¨.

Εφ. Μπιρλίκ 3/4/2013

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone