¨ΑΕΤΟΣ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΑΣ¨

Εικόνες από την άσκηση ¨Αετός της Ανατολίας¨

 

Στην άσκηση ¨Αετός της Ανατολίας¨ που πραγματοποιήθηκε στην 3η Αεροπορική Βάση στο Ικόνιο, μετείχαν συνολικά 48 αεροπλάνα.

Ο πρώτος κλάδος της άσκησης ¨Αετός της Ανατολίας¨ που τελείται τρεις φορές τον χρόνο, πραγματοποιήθηκε με την συμμετοχή εθνικών στοιχείων.

Η άσκηση άρχισε στις 15 Απριλίου με την συμμετοχή συνολικά 48 αεροπλάνων, τύπου F-16, F-4, CN-235 Casa, μεταφορικά C-130, και αεροσκάφη εναέριου ανεφοδιασμού KC-135.

Στην άσκηση που διήρκεσε 12 μέρες και τελείωσε σήμερα, μετείχαν πτέρυγες μάχης που είναι εγκατεστημένες σε διάφορα σημεία της Τουρκίας. Στην άσκηση συνολικά μετείχαν 700 άτομα προσωπικό από το Πολεμικό Ναυτικό, τον Στρατό ξηράς και την Διοίκηση Ειδικών Δυνάμεων.

Ο διοικητής της εκπαιδευτική μοίρας ¨Αετός της Ανατολίας¨ πιλότος ταγματάρχης Σεφέτ Τσελικέλ, δήλωσε πως η άσκηση ¨Αετός της Ανατολίας¨ αποσκοπεί στο να αποτραπούν οι απώλειες ζωής στην μάχη πιλότων που δεν έχουν πείρα, στην μείωση των απωλειών στο ελάχιστο δυνατό κατά την διάρκεια των επιχειρήσεων, και στο μοίρασμα εμπειριών μεταξύ των όπλων και των εκάστοτε εθνών που μετέχουν.

Ο ταγματάρχης Τσελικέλ τόνισε πως με αυτήν την εκπαίδευση οι πολεμικές μονάδες, εκπαιδεύονται σε συνθήκες πραγματικών επιχειρήσεων, ενώ τα οπλικά συστήματα δοκιμάζονται στο μέγιστο επίπεδο, και δήλωσε : ¨ Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν την τελευταία μέρα οι βολές με πραγματικά πυρά. Τα αεροπλάνα πέταξαν μέρα και νύχτα. Μετά από κάθε πτήση γινόταν ενημέρωση με την συμμετοχή υπευθύνων της 3ης Αεροπορικής Βάσης Ικονίου¨.

Επιχειρησιακό ¨αφεντικό¨ γυναίκα-πιλότος

Για πρώτη φορά φωτογραφήθηκε και το Κέντρο Διοίκησης της άσκησης ¨Αετός της Ανατολίας¨ στο οποίο μεταδίδονται άμεσα και οι πληροφορίες. Η πιλότος-λοχαγός Εσρά Οζατάι που συντόνιζε τους πιλότους στον αέρα με το προσωνύμιο ¨αφεντικό¨ (Airboss), μαζί με άλλες δύο γυναίκες ασκούσαν τα καθήκοντα του ¨αφεντικού¨. Η Οζατάι δήλωσε πως ¨Όλοι οι φίλοι κατά την άσκηση των καθηκόντων μας ως ¨αφεντικά¨, μας δείχνουν τον ίδιο σεβασμό που δείχνουν και στους άντρες αφεντικά.

Στο διπλανό ακριβώς δωμάτιο με τα ραντάρ, κυριαρχεί μια κινητικότητα απίστευτη. Ομάδες που επικοινωνούν ξεχωριστά με τα αεροσκάφη, βοηθώντας τα στο να ξεχωρίσουν τα φίλια από τα εχθρικά αεροσκάφη, να έχουν ευστοχία στους στόχους τους και να μοιράζονται στιγμιαία τις πληροφορίες.

¨Αόρατοι γενναίοι¨ της άσκησης, αυτοί που εξετάζουν ενδελεχώς προετοιμάζοντας τους αετούς με τα ατσαλένια φτερά, αυτοί που επεμβαίνουν στις βλάβες, και οι ομάδες τεχνικής υποστήριξης στον πύργο ελέγχου….

Ο επιλοχίας Μεσούτ Σαριμεσέ υπεύθυνος του τμήματος Take Off, χρησιμοποίησε την φράση ¨ Οι υπηρετούντες στις τεχνικές ομάδες, έστω και αν υπηρετούν στο παρασκήνιο, ο καθένας τους το κάνει με την καρδιά του και την ψυχή του. Όλοι μας χαιρόμαστε πολύ όταν οι πιλότοι ολοκληρώνουν με ασφάλεια τις πτήσεις τους¨.

Οι ομάδες αφού ολοκλήρωσαν με επιτυχία την εκπαίδευση τους στον ¨Αετό της Ανατολίας¨, επέστρεψαν με τα αεροπλάνα τους στις μοίρες όπου υπηρετούν.

http://www.gazeteci.tv/images/other/8660ca869b9ad8dace48fea17f967a0c.jpg

null

null
null
null
null
null
null
null
null
null
null
null
null
null
null

Savunmasanayihaberleri.net 26/4/2013

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone