ΧΤΥΠΟΥΣΕ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ TOY ΣΤΟΝ ΤΟΙΧΟ !

Απόφαση : Ο στρατιώτης έδειρε τον εαυτό του

 Mετά το δημοσίευμα της Ραντικάλ με τίτλο ¨Αποχαιρετισμός με ξύλο στον στρατό¨, η Διεύθυνση Δικαστικού του Γενικού Επιτελείου, ερεύνησε το θέμα και κατέληξε στο ότι ο στρατιώτης χτύπησε με τα χέρια του το κεφάλι του και τραυματίστηκε.

Ο Μεσούτ Τσιράκ είχε ισχυριστεί πως υπηρετώντας την θητεία στην Καισάρεια είχα δαρθεί από ταγματάρχη και 25 στρατιώτες.

Η Διεύθυνση Δικαστικού του Γενικού Επιτελείου, ερευνώντας την υπόθεση του Μεσούτ Τσιράκ που είχε πει πως τον έδειραν ένας ταγματάρχης και στρατιώτες στην Καισάρεια, κατέληξε στο συμπέρασμα πως οι πληγές και οι μώλωπες στο πρόσωπο του προήλθαν από χτυπήματα που έκανε ο ίδιος χτυπώντας με τα χέρια του το κεφάλι του, αλλά και χτυπώντας το κεφάλι του στον τοίχο και στο κρεβάτι του. Δεν χρειάστηκε να ερευνηθεί ποινικά η υπόθεση. Το Δεκέμβριο ο Μεσούτ Τσιράκ που υπηρετούσε στην 12η Διοίκηση Μεταφορών της Αεροπορίας στην Καισάρεια, ισχυρίστηκε πως τον έδειραν ένας ταγματάρχης και 25 στρατιώτες. Ο Τσιράκ ανέφερε πως δύο ακόμη φορές είχε δαρθεί όταν παραπονέθηκε για την χρήση και εμπορία ναρκωτικών στον λόχο του, και μάλιστα μη αντέχοντας είπε πως έκανε στις 14 Δεκεμβρίου απόπειρα αυτοκτονίας. Μεταφέρθηκε στο στρατιωτικό νοσοκομείο GATA όπου του έδωσαν αναφορά ¨διαταραχής προσαρμογής¨. Mετά το δημοσίευμα της Ραντικάλ με τίτλο ¨Αποχαιρετισμός με ξύλο στον στρατό¨, η Διεύθυνση Δικαστικού του Γενικού Επιτελείου άρχισε έρευνα. Η έρευνα αυτή ολοκληρώθηκε τον περασμένο μήνα. Ο ταγματάρχης Μπεντρετίν Οζγκιούρ αποφάσισε πως δεν χρειάζεται ποινική διερεύνηση.

……………..

Στο τμήμα συμπερασμάτων της υπόθεσης καταγράφεται : Ο στρατιώτης Μεσούτ Τσιράκ αντιδρώντας στην προειδοποίηση των αρμοδίων σχετικά με τα σκεπάσματα του κρεβατιού του, φώναξε «Μα τι γίνεται, ακόμη θητεία κάνω; ¨και άρχισε να χτυπά το κεφάλι του με τα χέρια του, και να τραυματίζεται χτυπώντας το κεφάλι του στον τοίχο και στο ράντζο. Αυτοί που ήταν εκεί προσπάθησαν να τον εμποδίσουν αλλά δεν το πέτυχαν και έτσι σχηματίστηκαν οι πληγές και οι μώλωπες. …….¨

 Εφ. Ραντικάλ 19/4/2013