¨ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ¨

Το Ισραήλ και η Παλαιστινιακή Διοίκηση δεν θέλουν την Τουρκία

Την ώρα που στην Κωνσταντινούπολη ο υπουργός Εξωτερικών Νταβούτογλου συναντούσε τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζων Κέρρι, έφτασε ανακοίνωση από το Ισραήλ και την Παλαιστινιακή Διοίκηση που ανέφερε πως ¨Δεν επιθυμούμε την διαμεσολάβηση της Τουρκίας¨. Ο Κέρρι στην κοινή συνέντευξη τύπου ανέφερε πως η Τουρκία μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στην διαδικασία.

Ο υπουργός Διεθνών Σχέσεων του Ισραήλ Γιουβάλ Στάϊνιτζ, απέρριψε τον διαμεσολαβητικό ρόλο που πρότειναν οι ΗΠΑ στην Τουρκία να παίξει. Ο Στάϊνιτζ απαντώντας στην είδηση πως ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ πρότεινε στην Τουρκία ρόλο στην διαδικασία ειρήνευσης στην Μέση Ανατολή, ανέφερε πως δεν πιστεύει πως είναι αληθινή η είδηση, και ότι τίποτε δεν μπορεί να αντικαταστήσει τις απευθείας συνομιλίες του Ισραήλ με τους Παλαιστίνιους.

Ο Στάινιτζ μιλώντας στο ισραηλινό ραδιόφωνο ανέφερε πως το Κουαρτέτο της Μέσης Ανατολής παρακολουθεί από πολύ κοντά το θέμα.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Παλαιστινιακής Διοίκησης Ριάντ Ελ Μάλκι, στηρίζοντας την άποψη του Στάϊνιτζ, υπενθύμισε πως η Τουρκία ξαναάρχισε τις διπλωματικές σχέσεις με το Ισραήλ, και είπε πως η διαμεσολάβηση της δεν θα βοηθούσε.

Ο Μάλκι μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Φωνή της Παλαιστίνης, ανέφερε πως η Παλαιστινιακή διοίκηση αναλογιζόμενη την επίδραση που έχουν οι ΗΠΑ στο Ισραήλ, θα προτιμούσε αυτές να είναι ο διαμεσολαβητής.

 Εφ. Χουριέτ 7/4/2013

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone