ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΟΥΣΕΪΝ ΖΕΪΜΠΕΚ

Κάλεσμα σε αντιφασιστική συγκέντρωση, με αφορμή τις πρόσφατες επιθέσεις της ναζιστικής συμμορίας Χρυσής Αυγής, κάνει η ΝΕ Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ και ο βουλευτής Χουσεΐν Ζεϊμπέκ.

 Το κάλεσμα έχει ως εξής:

«Τα τελευταία γεγονότα που έλαβαν χώρα την προηγούμενη βδομάδα στην Κεντρική Πλατεία Ξάνθης και στους δρόμους της πόλης μας, όπου ένας νέος προερχόμενος από τη μειονότητα κατέληξε στο νοσοκομείο και πολλά ανήλικα παιδιά βρέθηκαν αντιμέτωπα με την τρομοκρατία μελών της Χ.Α, πρέπει να είναι και τα τελευταία.

Η δράση της Χ.Α στην πόλη μας, όπως και στην υπόλοιπη Ελλάδα, είναι ταυτισμένη με τη βία και το ρατσισμό και δυστυχώς δεν είναι η πρώτη φορά που γινόμαστε μάρτυρες των πρακτικών της. Είναι λάθος να αντιμετωπίζουμε τα περιστατικά βίας απλώς ως μια σύγκρουση δύο άκρων. Οι επιφανειακές αναλύσεις στο σύνθετο πρόβλημα του φασισμού, από όποια πλευρά και εάν προέρχεται, απλά διευκολύνουν την εξάπλωση του. Στο όνομα της αντιπαράθεσης με τον αναρχικό χώρο και της μεταξύ τους σύγκρουσης, δικαιολογούν τη μισαλλόδοξη πρακτική και ρητορική τους, προκαλώντας έντονο αναβρασμό και προβληματισμό σε μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας.

Η πληττόμενη από τις μνημονιακές πολιτικές κοινωνία το τελευταίο που χρειάζεται, είναι μια στείρα και χωρίς περιεχόμενο, αλλά άκρως επικίνδυνη σύγκρουση με όρους συμμορίας.

Η πολυπολιτισμική Ξάνθη πρέπει και μπορεί να δώσει ένα τέλος στη βία, το ρατσισμό, το φασισμό. Είναι υπόθεση όλων μας να περάσουμε από τα λόγια στην πράξη. Δεν αρκούν μόνο έγγραφες καταδίκες και καταγγελίες φασιστικών φαινομένων. Γι αυτό το Σάββατο 06-04-2013 στη 13:00 στην Κεντρική Πλατεία της Ξάνθης πολίτες, συνδικαλιστικοί και πολιτικοί φορείς, σύλλογοι, βουλευτές, τοπικοί άρχοντες, προσκαλούνται να δώσουν το παρόν, ως μια πρώτη έκφραση της λαϊκής κατακραυγής απέναντι στο φασισμό και τη ρατσιστική βία».

 3/4/2013 περιοδικό Αζινλίκτσα

Σχ : Αλήθεια γιατί ο κ. Χουσείν Ζεϊμπέκ δεν οργάνωσε κάτι ανάλογο όταν επισκέφτηκε την Θράκη ο αρχηγός των Γκρίζων Λύκων Ντεβλέτ Μπαχτσελί ;  Αν πάντως δεν ξέρει τις περιπτώσεις κατά τις οποίες μέλη του MHΡ  ενεπλάκησαν σε περιστατικά βίας στην Τουρκία, μπορούμε να του στείλουμε μερικές εκατοντάδες περιστατικά.