ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΛΥΚΕΙΟ

H αστυνομία στην Αττάλεια πήρε μέσα από την τάξη μαθητές που είχαν μοιράσει ανακοινώσεις για την 1η Μαΐου

Καθώς πλησιάζει η 1η Μαΐου η αστυνομία θέλησε να εμποδίσει μαθητές που μοίραζαν μπροσούρες στο λύκειο. Η αστυνομία θέλοντας να συλλάβει τους διαφεύγοντες από την αστυνομική βία μαθητές, μπήκε στο σχολείο. Τότε κάποιοι καθηγητές αντέδρασαν και λογομάχησαν με τους αστυνομικούς που θέλανε να συλλάβουν τους μαθητές.

Σύμφωνα με την είδηση του DHA, σήμερα το μεσημέρι μαθητές της Ένωσης Μαθητών Λυκείου μοίραζαν προκηρύξεις στο λύκειο Καραταγί Αναντολού στο Κεπεζ της Αττάλειας, καλώντας τους μαθητές να μετάσχουν στις διαμαρτυρίες της 1ης Μαΐου.

Τότε αστυνομικές δυνάμεις που περιπολούσαν με μηχανές, θέλησαν να εμποδίσουν τους μαθητές να μοιράσουν τις μπροσούρες αυτές. Οι μαθητές αντιστάθηκαν και υπήρξε ένταση μεταξύ αστυνομικών και μαθητών.

Αναφέρεται πως κατά την ένταση ένας εκ των αστυνομικών έπεσε κάτω. Οι μαθητές λυκείου έφυγαν προς το σχολείο. Οι αστυνομικοί όμως που ισχυρίστηκαν πως οι μαθητές τους κλώτσησαν, ζήτησαν ενισχύσεις και μπήκαν στο σχολείο. Οι αστυνομικοί πέρασαν από τις τάξεις και συνέλαβαν 5 μαθητές.

Τότε κάποιοι καθηγητές αντέδρασαν λέγοντας πως δεν θα έπρεπε να γίνονται τέτοιες συλλήψεις. Αλλά η αστυνομία συνέλαβε τους 5 μαθητές και αποχώρησε από το σχολείο.

Haber.sol.org 8/4/2013