ΝΕΑ ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ

Συνελήφθη δημοσιογράφος της εφημερίδας Γιούρτ

Ο δημοσιογράφος της εφημερίδας Γιούρτ Χασάν Καμπακουλάκ συνελήφθη. Ο δημοσιογράφος Καμπακουλάκ μεταφέρθηκε στο δικαστήριο το οποίο τον προφυλάκισε με την κατηγορία της ¨μεταφοράς πληροφοριών προς την Συρία¨.

Ο δημοσιογράφος Χασάν Καμπακουλάκ που μετέδιδε αυτά που γινόταν στις πόλεις που είναι κοντά στα σύνορα με την Συρία, συνεργαζόμενος με τις εφημερίδες Γιούρτ και Χατάι-Ασι. Είχε υπογράψει ειδήσεις όπως ¨Νοσοκομείο του OSO στο Χατάι¨, ¨Τι δουλειά έχει το αγγλικό ασθενοφόρο στο Χατάι ; ¨, και ¨Οι οπαδοί της Τζιχάν προετοιμάζουν στην Τουρκία τις επιθέσεις τους στην Συρία¨.

Ο δημοσιογράφος και ανταποκριτής της εφημερίδας Γιούρτ στο Χατάι Ομέρ Οντεμίς, σε δήλωση του στην εφημερίδα μας σχετικά με την προφυλάκιση του Καμπακουλάκ, είπε πως στόχος είναι ο εκφοβισμός των δημοσιογράφων που αγωνίζονται να δείξουν στην κοινή γνώμη αυτά που συμβαίνουν στην περιοχή του Χατάι και στις συνοριακές πόλεις.

Ο Οντεμίς είπε πως η σύλληψη του Καμπακουλάκ χωρίς καμία απόδειξη, αλλά μόνο με μια καταγγελία για ¨μεταφορά πληροφοριών¨, αποσκοπεί στην άσκηση πίεσης σε όλους τους δημοσιογράφους και τα αντιπολιτευόμενα μέρη.

Εφ. Μπιργκιούν 12/4/2013