ΝΕΟΣ ¨ΤΟΜΕΑΣ¨ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

Xιλιάδες γυναίκες περιμένουν την σειρά τους για να ξεγυμνωθούν στην κάμερα διαδικτύου

Η ¨δουλειά ¨ που είναι γνωστή στο διαδίκτυο ως ¨χειριστής κάμερας¨ και στην οποία γυναίκες κερδίζουν χρήματα ενώ ξεγυμνώνονται μπροστά σε κάμερα διαδικτύου, έχει γίνει πλέον ειδικός τομέας της οικονομίας της Τουρκίας.

Σε άρθρο της σημερινής Τζουμχουριέτ με τίτλο ¨Εύκολα χρήματα ή απελπισία¨, αναφέρεται πως είτε λόγω ανεργίας, βαριών και ανασφάλιστων συνθηκών είτε λόγω της επιθυμίας για εύκολη αποκόμιση χρημάτων, δημιουργήθηκε ένας νέος και περίεργος τομέας.

Σε αγγελίες που υπάρχουν στο δίκτυο γίνεται λόγος για ¨ Εργασιακές ευκαιρίες εντός σπιτιού ειδικά για γυναίκες¨ και για ¨μισθό τουλάχιστον 1500 λιρών¨ και έτσι παρουσιάζεται προς τις γυναίκες ο ¨χειριστής κάμερας¨.

Αλλά όταν εξετάσεις πιο λεπτομερώς την πρόταση αυτή, γίνεται αντιληπτό πως ο εν λόγω ¨χειριστής κάμερας¨, ουσιαστικά είναι ¨ξεγύμνωμα¨ έναντι χρημάτων.

Η Μελτέμ Γιλμάζ από την εφημερίδα Τζουμχουριέτ, θέλοντας να διαφωτίσει την έκρηξη αυτού του νέου ¨τομέα¨, μίλησε με έναν ιδιοκτήτη τέτοιας ιστοσελίδας.

 20 χιλιάδες άτομα ¨ξεγυμνώνονται¨

Ο Ε.Γ. πριν από τέσσερα χρόνια άνοιξε την ιστοσελίδα ¨webcam show¨ και στην οποία όπως περιγράφει νοικοκυρές αλλά στην πλειοψηφία τους φοιτήτριες ξεγυμνώνονται έναντι μονάδων ή χρημάτων. Αναφέρει πως τον πρώτο καιρό είχε 15 εργαζόμενες, οι οποίες τώρα έχουν γίνει χίλιες, και μάλιστα είναι τόσες πολλές οι αιτήσεις για εργασία που αποστέλλουν πλέον και ¨CV¨.

Λέει : ¨Δεν είναι εύκολο να δουλεύει κανείς καθημερινά από τις 8 ως τις 5 με τον κατώτατο μισθό. Χωρίς ασφάλεια, δρόμος, αγώνας για τον επιούσιο…Οι άνθρωποι πλέον δεν θέλουν να εργάζονται υπό αυτές τις συνθήκες, άλλωστε δεν τα βγάζουν και πέρα. Για αυτό το λόγο αυτή τη στιγμή υπάρχουν στην Τουρκία πάνω από 100 ιστοσελίδες τύπου webcam show, στις οποίες εργάζονται πάνω από 20 χιλιάδες άτομα. Τα μοντέλα αυτά εκ των οποίων το 95% είναι γυναίκες, και ξεγυμνώνονται μπροστά στην κάμερα, κερδίζουν τουλάχιστον 20 λίρες την ώρα. Μπορούνε μάλιστα να δουλέψουν όσο θέλουν είτε μέρα είτε νύχτα. Μια σειρά από γυναίκες μπόρεσαν έτσι να πάρουν σπίτι και αυτοκίνητο. Διότι κανένας δεν βλέπει το πρόσωπο τους, δεν ξέρει το όνομα τους και δεν ξέρει που ζούνε¨.

Ο Ε.Γ. λέει πως η πλειοψηφία αυτών που εργάζονται στις ιστοσελίδες αυτές, ζούνε στις μεγάλες πόλεις, αλλά ότι υπάρχουν γυναίκες από κάθε σημείο της Τουρκίας., ενώ ακόμη και κάποιοι δημόσιοι υπάλληλοι εργάζονται το βράδυ στην δική τους ιστοσελίδα. Ο Ε.Γ. λέει πως το 70% των ατόμων-μελών στην ιστοσελίδα του είναι παντρεμένοι άντρες και ότι ο ίδιος κερδίζει τουλάχιστον 50 χιλιάδες λίρες τον μήνα.

………….

Haber.sol.org. 8/4/2013