ΤΟΥΡΚΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ : ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝΕ ΤΙΣ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ

Δημοσιογράφοι : Ακούνε και τις δικές μας συνομιλίες

Η Ερευνητική Επιτροπή της Βουλής για τις παράνομες υποκλοπές, ρώτησε τους δημοσιογράφους ¨παρακολουθούνται τα τηλέφωνα σας ; ¨.

Δημοσιογράφοι που συναντήθηκαν με μέλη της επιτροπής αυτής, ανέφεραν πως πιστεύουν ότι τα τηλέφωνα τους παρακολουθούνται.

Σύμφωνα με την είδηση του Ερτζάν Γκιουρσές από το ntvmsnbc, ο ανταποκριτής της εφημερίδας Μιλλιέτ στην Άγκυρα Φικρέτ Μπιλά δήλωσε πως ¨Θεωρούμε υψηλή την πιθανότητα να παρακολουθούνται οι συνομιλίες μας με τρίτα άτομα. Ανάλογα λοιπόν συνομιλούμε¨.

Ο Μπιλά υπογράμμισε πως καταβάλλουν προσπάθεια για να δείξουν πως αναζητούνε την είδηση.

Ο συνεργάτης της εφημερίδας Σαμπάχ Οκάν Μουντερίσογλου, είπε πως πιστεύει ότι παρακολουθούνται τα τηλέφωνα του. Ο Μουντερίσογλου είπε πως ¨Οι πηγές ειδήσεων μας διστάζουν και ζητάνε συνάντηση πρόσωπο με πρόσωπο¨.

Το μέλος της επιτροπής και βουλευτής του ΑΚΡ Γιλμάζ Τουντς ρώτησε τους δημοσιογράφους ¨Πρέπει να ανακοινωθεί η πηγή από όπου διέρρευσε η συνομιλία BDP-Οτζαλάν ; ¨.

Οι Φικρέτ Μπιλά και Οκάν Μουντερίσογλου απάντησαν πως κρίνουν σκόπιμο να παραμείνει κρυφή η πηγή της είδησης.

Ο υποδιευθυντής έκδοσης της εφημερίδας Ζαμάν Μπουλέντ Κορουτζού, υπερασπίστηκε την άποψη πως το περιεχόμενο των υποκλοπών θα πρέπει να μπορεί να δημοσιεύεται λαμβανομένου υπόψη του δημοσίου συμφέροντος.

Ο πρόεδρος της επιτροπής Ζεγίντ Ασλάν έθεσε την πρόταση για προστασία από τις υποκλοπές της κάλυψης των τηλεφώνων με καλύμματα νανοτεχνολογίας.

Ο βουλευτής του ΑΚΡ Μπιλάλ Ουτσάρ περιέγραψε με λεπτομέρειες το ¨αποτρεπτικό παρακολούθησης κάλυμμα¨ στον βουλευτή του BDP Χασίπ Καπλάν.

 T24   3/4/2013