ΦΑΡΜΑΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΤΙΛΕΚ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Το φάρμακο για την Ντιλέκ πήγε από την Κομοτηνή

Το φάρμακο για την φοιτήτρια Ντιλέκ Οζτζελίκ που νοσηλεύεται στην Ανδριανούπολη, πήγε από την Κομοτηνή. Το φάρμακο για την φοιτήτρια Ντιλέκ Οζτζελίκ η οποία μετά από την έκκληση της για βοήθεια προς τον υπουργό Περιβάλλοντος και Πολεοδομίας Ερντογάν Μπαϊράκ εισήχθη στο νοσοκομείο Αδριανούπολης, μεταφέρθηκε από την Κομοτηνή.

Ο βουλευτής Αδριανούπολης Ρετζέπ Γκιουρκάν δήλωσε πως καθώς δεν μπόρεσε να βρει στην Τουρκία τα φάρμακα για την θεραπεία για τον καρκίνο της λέμφου από τον οποίο πάσχει η φοιτήτρια Ντιλέκ Οζτζελίκ (23), τα βρήκε στην Ελλάδα.

Ο σύμβουλος του Γκιουρκάν Εντίν Ουν και το μέλος του Δ.Σ. του κόμματος CHP-Αδριανούπολης Ολκάν Μπαγίρ, αγόρασαν τα φάρμακα από την Ελλάδα, τα έφεραν στην Τουρκία και τα παρέδωσαν στην Ντιλέκ Οζτζελίκ στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αδριανούπολης.

Ο Ολκάν Μπαγίρ δήλωσε πως ¨Ο υπουργός μας είπε πως θα προμηθεύσει τα φάρμακα στην Ντιλέκ αλλά δεν καθόρισε χρόνο. Ο βουλευτής μας έστειλε αμέσως τον σύμβουλο του στην Ελλάδα και τα προμηθεύτηκε. Αυτή τη στιγμή πάμε στην ασθενή μας για να παραδώσουμε το φάρμακο. Ακόμη και σε μια βουλιαγμένη Ελλάδα τα φάρμακα μπορούν και βρίσκονται. Αλλά στην Τουρκία δεν μπορεί να προμηθευτεί, δεν έχει έγκριση. Το φάρμακο δεν είναι ακριβό, ώστε να μην υπάρχει πρόβλημα. Ένα τόσο κατάλληλο φάρμακο το αγοράσαμε 15 ευρώ. Στην Τουρκία η τιμή ενός φαρμάκου είναι 100 λίρες, ενώ του άλλου 34 λίρες¨.

Η Οζτζελίκ που συνεχίζει την θεραπεία της στο νοσοκομείο δήλωσε πως ¨Ο υπουργός υγείας Μεχμέτ Μουεζίνογλου με επισκέφτηκε στο νοσοκομείο και μου ευχήθηκε περαστικά. το θέμα των φαρμάκων μου υποσχέθηκε. Ελπίζω πως θα γίνει όπως είπε. Μακάρι αν αρχίσει η νοσοκομειακή μου περίθαλψη. Ελπίζω μέχρι το τέλος της θεραπείας μου να μην έχω ανησυχία στο θέμα των φαρμάκων μου. Ελπίζω πως ο καθένας να κρατήσει τις υποσχέσεις του. Έχω μπροστά μου 1 χρόνο θεραπείας.

Εφ. Μπιρλίκ 17/4/2013

Σχ : Αυτός ο ¨γιδοβοσκός¨ ο υπουργός Περιβάλλοντος της Τουρκίας, είχε προκαλέσει ντόρο στην Τουρκία όταν πριν από λίγες μέρες, βρέθηκε μπροστά του η συγκεκριμένη φοιτήτρια ζητώντας του βοήθεια για την θεραπεία της, και αυτός τι έκανε, ξέρετε ; Έβγαλε από την τσέπη του και της έδωσε λεφτά ! Η κοπέλα έφυγε κλαίγοντας  λέγοντας πως δεν είναι ζητιάνα. Στο θέμα τα τουρκικά ΜΜΕ έδωσαν διάσταση, και έτσι εδέησαν να στείλουν την  κοπέλα για θεραπεία στο νοσοκομείο Αδριανούπολης.